Linkovi

Vučić: Nema odlaganja izbora


Arhiva - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavo je da izbori neće biti odlagani, odnosno da će biti održani "kako ustav i zakon nalažu".

On je, komentarišući ideju profesora Vladimira Goatija o odlaganju izbora za šest meseci čime bi se omogućilo da bude postignut dogovor sa opozicijom i izbegnut bojkot, rekao:

"Šta, da izađem pred narod i kažem - zavodim diktaturu i posle četiri godine nećete imati izbore, jer se ovi nisu spremili?"

Kako prenosi Fonet, Vučić je kazao da ne želi da vlada protivustavno dok se opozicija spremi za izbore i poručio da razume kad neko štrajkuje da bi izdejstvovao prevremene izbore, ali ne i da bi izbori bili kasnje.

Vučić u proseku 26,4 puta u medijima svakog dana

Kad ljudi ne budu šikanirani zbog svog mišljenja, kad ih ne budu ucenjivali, kada Srbija bude mogla da čuje one koji drugačije misle, onda ćemo govoriti o izborima. Do tada izbora u Srbiji nema, pa samim tim u nečemu što ne postoji ne možemo ni da učestvujemo, izjavio je u subotu predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović.

"Naša obaveza je da se izborimo za pravo da se čuje drugačije mišljenje. Do tada, obići ćemo svaki grad, svako selo i zaseok, i u direktnom razgovoru sa slobodnim ljudima borićemo se za slobodne i poštene izbore", prenela je ZZS reči Zelenovića, koji je danas razgovarao sa meštanima sela Dublje u opštini Bogatić.

Aleksandar Vučić se na televizijama sa nacionalnom frekvencijom za mesec dana pojavio 793 puta ili 26,4 puta dnevno, dok se u istom periodu niko od lidera opozicije se nije pojavio u ovim medijima ni jedan jedini put, rekao je on.

Vlast građane i celo javno mnjenje drži u stanju hipnoze, jer su uskraćeni za osnovne informacije o realnom stanju u zemlji, kao da žive u srednjem veku, rekao je Zelenović.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG