Linkovi

"Ne davimo Beograd" pozvao na bojkot izbora


Konferencija za štampu inicijative Ne davimo Beograd, u Medija centru, Beograd, 20. septembra 2019.
Konferencija za štampu inicijative Ne davimo Beograd, u Medija centru, Beograd, 20. septembra 2019.

Predstavnici inicijative Ne davimo Beograd pozvali su danas građane i sve demokratske političke opcije da ne učestvuju u, kako kažu i Inicijativi, lažnim i fingiranim izborima.

Predstavljajući u petak Deklaraciju o bojkotu, predstavnik inicijative Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović je rekao da je njihov dosadašnji slogan bio: "Čiji grad?", a sada se, kako je rekao, kreće sa sloganom: "Čija država?"

"Odgovor je - naša država", poručio je Veselinović i ocenio da bojkot izbora u ovom trenutku predstavlja borbu za oslobođenje i demokratizaciju Srbije.

"Mi pozivano građane da ne učestvuju u lažiranim izborima koji se spremaju. Pozivamo ih da se aktivno uključe u kampanju bojkota tih izbora, da zajedno učestvujemo u oslobođenju Srbije i pravljenju demokratskog poretka", rekao je Veselinović i najavio da je sledeći korak mobilizacija i organizovanje građana.

Pozivajući i sve opozicione aktere da podrže napore za dostojanstven život u Srbiji, on je istakao da je reč o borbi koja je iznad pojedinačnih političkih interesa i mandata.

"Nećemo učestvovati na izbornim listama svojih političkih stranaka, pokreta i drugih političkih subjekta, kao i postojećih i budućih koalicija i ostalih oblika izbornih lista na svim nivoima", navedeni se u Deklaraciji o bojkotu, kojom se inicijativa Ne davimo Beograd obavezuje i da će napraviti široki front koji će napraviti dugoročnu promenu u društvu.

Predstavnica Inicijative Biljana Đorđević pozvala je građane da ne budu saučesnici u "nasilnoj igri" koju vlast naziva izborima.

U ovakvim okolnostima izlazak na izbore za građane samo dodatno gaženje po njihovim pravima i slobodama i oduzimanje dobara.

"Ne želimo da dajemo legitimitet na tim izborima i da napravimo privid institucija koje će da nam guraju reke u cevi, da prave gondole, da seku drveće, ostavljaju ljude bez posla i ozakonjuju iseljenja", rekao je Veselinović i dodao da više nema mesta glumljenju da je sve u redu.

XS
SM
MD
LG