Linkovi

SzS: Opozicione stranke formiraju front koji podržava bojkot izbora


Savez za Srbiju oformio front onih koji bojkotuju izbore, Foto: VOA
Savez za Srbiju oformio front onih koji bojkotuju izbore, Foto: VOA

Stranke Saveza za Srbiju, SDS i pojedina udruženja građana koja će bojkotovati naredne parlamentarne izbore saopštili su u sredu da će formirati "društveni Pokret za neučestvovanje na parlamentarnim izborima 2020. godine" jer je “sve veći front onih koji podržavaju bojkot izbora”.

To je saopšteno na konferenciji za štampu, na kojoj su bili Dragan Ðilas, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Miroslav Aleksić i Aleksandar Ivanović, Dorbica Veselinović i drugi, a lider Dveri Boško Obradović je najavio da očekuje da će svi zajedno biti u "frontu za dovođenje u pitanje neregularnosti izbora”, a aktivnosti "fronta" će koordinisati zajedničko telo.

On je rekao i da će o učešću u dijalogu između vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta zauzeti stav tek "kada dobiju pismo iz EP", ali da predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković za njih svakako nije prihvatljiv medijator.

Obradović, međutim, kaže i da je sada kasno da se govori o uslovima za izbore koji bi se održali u martu ili aprilu, a da je spreman za razgovore o sveobuhvatnom sporazumu o slobodnim i poštenim izborima, najmanje devet meseci pre održavanja tih izbora.

"Uz obavezne garancije da će taj sporazum i biti primenjen. To je tema o kojoj želimo da razgovaramo i sa gospodinom Dejvidom Mekalisterom i sa bilo kim od domaćih ili međunarodnih faktora", izjavio je Obradović.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić je, na pitanje šta je potrebno da vlast još uradi da bi izašli na izbore, novinare uputio na zahteve stručnog tima protesta "1 od 5 miliona".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG