Linkovi

Akademik Teodorović: Skupština slobodne Srbije pružaće otpor režimu Aleksandra Vučića


Šta je Parlament slobodne Srbije?
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00

Šta je Parlament slobodne Srbije

Uz transparente na kojima je pisalo "51,1%", što inače predstavlja broj građana koji je bojkotovao nedavne izbore i koji su bez svojih predstavnika u Skupštini Srbije, jutros je na platou na Filozofskom fakultetu u Beogradu najavljeno formiranje Skupštine slobodne Srbije (SSS).

Na konferenciji za novinare, akademik Dušan Teodorović je najavio da će ova Skupština biti sastavljena od profesionalno ostvarenih i dostajanstvenih građana koji su svojim dosadašnjim radom i ponašanjem dali doprinos razvoju demokratije.

"Mi želimo da budemo jedan krov koji će da se bori za jednu drugačiju i bolju Srbiju i videimo dva moguća smera delovanja. Jedno je zakonodavna aktivnost, rad u pojedinim odborima, predlaganje novih zakonskih rešenja koja su neophodna za bolje društvo u Srbiji. I druga aktivnost je svakako pružanje otpora autokratskom režimu Aleksandra Vučića na sve moguće načine", istakao je.

Teodorović je naglasio da će SSS inicirati dijalog sa Evropskom unijom, jer kako kaže, EU mora biti zainteresovana za ostvarivanje demokratije u Srbiji.

Podrška Lejli Ćeranić i Aleksandru Obradoviću

Akademik Dušan Teodorović je rekao da Skupština slobodne Srbije pruža punu podršku dr Lejli Ćeranić iz Novog Pazara, koja je, posle velikog požrtvovanja kao jedini infektolog u lokalnoj bolnici tokom epidemiloške krize, smenjena sa funkcije pre nekoliko dana, kao i Aleksandru Obradoviću, koji je otkrio aferu „Krušik“.


Član Organizacionog odbora SSS Savo Manojlović ukazao je da 51,1 odsto građana Srbije nije izašlo na "lažne izbore" i ponovio da su pre izbora potpisi za pojedine stranačke liste koje su učestvovale na izborima prikupljane u organizaciji vladajuće stranke, što je, po njegovom mišljenju dokaz izbornih manipulacija:

"Tamo gde nemate drugačije mišljenje, a to je danas zvanični parlament Srbije, tamo gde imate takvu situaciju - vi nikada ne možete imati dmokratiju. Demokratiju ne možete imati ako imate kult ličnosti i teoriju nepogrešivog vođe", objasnio je Manojlović.

Prema najavama organizatora, Skupština slobodne Srbije trebalo da bude konstituisana do kraja septembra i imaće pojedinačne savete, poput saveta za poljopredu ili zdravstvo.

Govoreći u ime Saveta za poljoprivredu SSS, Dragan Kleut je istakao da izjava ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića o izvanrednom rodu pšenice u ovoj godini nije tačna, jer je, kako je rekao, prinos pšenice manji do 40 odsto u odnosu na neke prethodne rodne godine.

Po njegovoj oceni tržište pšenice u Srbiji je monopolizovano u interesu nekoliko oligarha, a oni se, tvrdi Kleut, zalažu za tržište na kojem će cena biti formirana na osnovu berzanskih cena sa relevantnih međunarodnih berzi.

Facebook Forum

Povezani članci

XS
SM
MD
LG