Linkovi

Đilas: Zbog protesta na Vračaru kažnjeno četvoro ljudi


Građani na protestu podrške jednom od lidera opozicije Draganu Đilasu 4. maja u Beogradu
Građani na protestu podrške jednom od lidera opozicije Draganu Đilasu 4. maja u Beogradu

Posle sinoćnjeg protesta dela opozicije i građana na Vračaru u Beogradu privedene su četiri osobe i kažnjene sa po 50 hiljada dinara, izjavio je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

On je u emisiji Studio N1 lajv rekao da su ih priveli pripadnici MUP u civilnim automobilima, a da su potom odvedeni su u prostorije SUP Vračar i po skraćenom postupku kod sudije za prekršaje.

Đilas je rekao da je razgovarao sa kažnjenim građanima, da im je pružio moralnu podršku i da mu je žao što trpe zbog njega.

U ponedeljak uveče, u vreme policijskog časa, na Vračaru je održan skup lidera Saveza za Srbiju i građana koji su došli da izraze protetst zbog incidenta koji se desio prethodno veče.

Đilas je u nedelju uveče na društvenim mrežama objavio snimak u kojem je, vidno uznemiren, ispričao kako su nepoznate osobe sa zgrade koja je u blizini zgrade u kojoj žive njegova deca, puštala sa razglasa "Đilase, lopove", te da su se njegova deca uplašila.

Govoreći o onima koji su organizovali bakljade po krovovima stambenih zgrada i puštaju muziku sa razglasa, Đilas naglašava da za njega ta organizacija mladih uopšte ne postoji, prenosi Fonet.

Kao organizator skupova podrške vladajućoj stranci, nastalih kao reakcija na akciju "Digni glas - bukom protiv diktature" u javnosti se pominje Udruženje za zaštitu mladih.

XS
SM
MD
LG