Linkovi

Pokret slobodnih građana ide na izbore "jer uslovi nikad neće biti bolji"


PSG
PSG

Pokret slobodnih građana (PSG) izaći će samostalno na predstojeće izbore 21. juna, a kako je posle te odluke izjavio lider PSG Sergej Trifunović izborni uslovi su "šest puta gori nego pre, ali izborni uslovi kod Aleksandra Vučića nikada neće biti bolji."

U obraćanju medijima on je rekao da će zastupati obespravljene, da želi da bude smetnja vlasti na svakom koraku kao i hoće da mu poslanici obrazlože zašto su glasali protiv zakona o lečenju dece.

Pozdravljajući aplauzom današnji potez Boška Obradovića ispred Skupštine Srbije, Trifunović je izjavio da je to jedini vid borbe koji on vidi.

"Tako ćemo ih cepati kada uđemo u Skupštinu", rekao je Trifunović i dodao da ne dozvoljava da parlament bude "prćija Maje Gojković".

Objašnjavajući napuštanje ideje bojkota izbora, on je poručio da u politici treba pratiti momentum i da smatra da je agenda bojkota pase.

Trifunović je rekao da nije bilo lako doneti odluku o bojkotu, ali da ga za nekoliko meseci niko nije uverio šta u bojkoti treba da se desi.

Po njegovim rečima Pokret slobodnih građana neće razgovarati sa UDS, LDP, LSV, SPS, ali da može da razgovara sa Zoranom Živkovićem koji je časna opozicija.

Takođe, on je rekao da ne može da kaže ko još razmatra da izađe na izbore, ali da je moguća zajednička lista na lokalu sa nekima članicama Saveza za Srbiju.

U prvoj reakciji na ovu vest, lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović je ocenio da je izlaskom Pokreta slobodnih građana na izbore bojkot gubi smisao i da DJB više neće ništa da radi zajedno sa PSG.

Sergeja Trifunovića je Dragan Đilas nagovorio da izađe na izbore, ocenio je Radulović i dodao "da je sve ovo mala igranka, dupli pas između njih dvojice, sa samo njima poznatim ciljevima".

XS
SM
MD
LG