Linkovi

Premijerka Brnabić: Vakcinacija stvar odgovornosti, vakcinisani štite sebe i druge


Građani čekaju u redu za vakcinaciju u Tržnom centru "Ušće", u Beogradu, 7. maja 2021. (Foto: Jovana Đurović, VoA)
Građani čekaju u redu za vakcinaciju u Tržnom centru "Ušće", u Beogradu, 7. maja 2021. (Foto: Jovana Đurović, VoA)

U Srbiji je u poslednja 24 sata, do petka u 15 sati, potvrđeno 1.277 novih slučajeva zaraze Kovidom 19, umrlo je 20 osoba, a testirano je njih 13.206, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U bolnicama se nalazi 3.901 osoba zaražena koronom, a na respiratorima je 131. Od izbijanja pandemije registrovano je 698.518 slučajeva, umrlo je 6.519 osoba, a stopa smrtnosti je 0,93 odsto. Ukupno je testirano 3.907.936 osoba.

I dok se u Srbiji nastavlja slobodna vakcinacija bez zakazivanja, koja se od juče odvija i u Tržnom centru Ušće u Beogradu, premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je vakcinacija stvar odgovornosti i solidarnosti, pri čemu oni koji su se vakcinisali štite i sebe i one koji nisu vakcinisani.

Predsednica Vlade, koja je zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom danas obišla punkt za vakcinaciju u selu Jabučje u opštini Lajkovac, interesovala se u razgovoru sa medicinskim timom na vakcinalnom punktu da li Vlada i država mogu da učine još nešto kako bi se što veći broj ljudi vakcinisao što pre,.

Medicinski tim ju je informisao o tome da za sada imaju sve što im je potrebno, kao i da su građanima na raspolaganju sve vakcine, kao i u celoj zemlji, saopštila je Vlada.

"Vakcina pomaže organizmu da odgovori ukoliko se neko i zarazi, da ne dođe do teškog stanja, odlaska u bolnicu, respiratora, i, ne daj bože, smrti", rekao je Lončar.

Prema poslednjim informacijama, u Srbiji je ukupno dato 3.744.303 doza vakcina, a 1.638.516 građana je primilo obe doze cepiva, preneo je RTS.

Povezani članci

XS
SM
MD
LG