Linkovi

Kovid u Srbiji: Novozaraženih ispod 2.000, preminulo 30, među njima i devetogodišnji dečak


Pacijenti oboleli od koronavirusa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, Srbija, 15. marta 2021. (Foto: Rojters, Zorana Jevtić)
Pacijenti oboleli od koronavirusa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, Srbija, 15. marta 2021. (Foto: Rojters, Zorana Jevtić)

U poslednja 24 sata, do ponedeljka u 15 sati, u Srbiji je od posledica koronavirusa preminulo 30 osoba, a od 11.657 testiranih registrovano je 1.987 novozaraženih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na bolničkom lečenju trenutno je 5.318 pacijenata, od čega su 183 na respiratorima. Od početka epidemije u Srbiji su potvrđena 681.654 slučaja kovida, a preminulo je 6.257 obolelih. Testirano je 3.787.020 osoba.

Devetogodišnji dečak D. P. iz Vranja, koji je 8. aprila primljen na Kliniku za dečije interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene kovid infekcije, preminuo je protekle noći, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove, prenosi RTS.

Dečak je sedmog dana od prijema na Kliniku za dečje interne bolesti stavljen na respirator i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekovalescenata, a zbog akutnog kliničkog pogoršanja, juče je reintubiran.

"U toku noći došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primenjene su sve mere reanimacije, ali nažalost pacijent nije na njih odreagovao", navedeno je u saopštenju.

Inače, dečak je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre infekcije kovidom, a koje su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu, prenosi RTS.

Brnabić: Danas još pola miliona kineske vakcine

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će danas stići još 500.000 doza vakcina kineskog proizvođača Sinofarm.

Ona je na sastanku sa Nacionalnim konventom za Evropsku uniju najavila da će ona dočekati te vakcine.

XS
SM
MD
LG