Linkovi

Veljović: Policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere NKT


Policija Crne Gore i vernici SPC u Nikpiću, 13. maja (Foto: Twitter/Policija Crne Gore)
Policija Crne Gore i vernici SPC u Nikpiću, 13. maja (Foto: Twitter/Policija Crne Gore)

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović saopštio je da policija neće dozvoliti javna okupljanja kojima se krše mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, kao i da će procesuirati svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.

“Policija neće obezbjeđivati javna okupljanja koja nijesu prijavljena u zakonom utvrđenoj procedure”, saopštio je Veljović nakon najave mitropolita crnogorsko-primorskog SPC Amfilohija da će se od nedjelje nastaviti litije u znak protesta protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

On je pozvao građane da poštuju “dosadašnje ostvarene rezultete postignute uz velika odricanja društvene zajednice, što nam stvara dodatnu obavezu da odgovornim ponašanjem sačuvamo zdravlje svakog pojedinca”.

Veljović je rekao da vjeruje “da je organizator javnih okupljanja svjestan činjenice da je u ovom trenutku očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi ova okupljanja podsticala tenzije i doprinijela stvaranju uznemirenja javnosti”.

“Podsjećam javnost da se u samo jednom klasteru sa litije koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna prijetnja i rizik po zdravlje građana”, zaključio je direktor Uprave policije Crne Gore.

Nakon što su krajem maja zvaničnici proglasili Crnu Goru korona-fri državom, zdravstvene vlasti su ublažile restriktivne mjere, dopuštajući, pored ostalog, i javna okupljanja kojima može prisustvovati do 200 osoba.

Od početka epidemije, u Crnoj Gori su registrovana 324 slučaja obolijevanja od koronavirusa, od kojih je devet imalo smrtni ishod.

XS
SM
MD
LG