Linkovi

Vučić o izjavama Mila Đukanovića: Teške poruke za srpski narod


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Drvaru, u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina, 29. januara 2020.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Drvaru, u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina, 29. januara 2020.

U nesuglasice na liniji Crna Gora - Srbija u sredu se umešao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tokom posete Mrkonjić gradu u Republici Srskoj poručio, kako je rekao, "onima koji bi da iskorene Srpsku pravoslavnu crkvu, da to ne čine, jer time iskorenjuju srpski narod".

Obraćajući se na skupu u tom gradu, Vučić je još rekao da Srbi mogu da žive u različitim država, ali da su i dalje jedan isti narod:

"I oni koji bi da iskorene srpsku crkvu, a da kažu može da bude bilo koja druga samo da nije srpska, a da je pravoslavna - naša crkva je srpska crkva, i nemojte da nam iskorenjujete narod. Naš narod se ne stidi svog imena, svo srpskog imena i prezimena, i to je ono što ćemo imati dovoljno snage da sačuvamo na svakom mestu gde Srbi žive", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je, povodom tvrdnje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića da protesti građana protiv Zakona o slobodi veroispovesti predstavljaju "ludački pokret", ocenio da su to teške poruke za Srbiju.

Tokom posete Drvaru, on je, komentarišući izjave Đukanovića rekao da o svemu treba prvo da se izjasni srpska crkva u Beogradu, a onda ćemo, nastavio je Vučić, "donositi zaključke šta i kako dalje".

XS
SM
MD
LG