Linkovi

CG: Više osoba uhapšeno, tri policajca povrijeđena u novom incidentu


Protesti protiv zakona o slobodi vjeroispovjesti
Protesti protiv zakona o slobodi vjeroispovjesti

Više osoba uhapšeno je a tri pripadnika policije povrijeđena u incidentu koji se kasno u subotu dogodio u podgoričkom naselju Zlatica, kada je grupa mladića pokušala da spriječi policiju da prefarba nedavno osvanuli mural sa srpskom zastavom, saopšteno je nezvanično Glasu Amerike u policiji.

U policiji kažu da je u zajedničkoj akciji njenih i službenika Komunalne policije, “radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost”.

Policija navodi da je nekoliko grupa građana, gađajući kamenicama i vatrometom njene pripadnike, pokušala da “odbrani” mural, nakon što su se prethodno oglušili o naređenje policije da se razidju i omoguće policajcima da “saniraju javnu površinu”, a zatim i prosuli farbu namijenjenu krečenju trobojke.

“Okupljeni su odbili da se raziđu, nakon čega je policija upotrijebila sredstva prinude”, rekao je izvor iz policije i dodao da je nakon intervencije policije u zlatičkom parku, više osoba uhapšeno zbog incidenta. “Preduzimaju se dalje aktivnosti”.

Crnogorski mediji objavili su snimak incidenta koji je na Fejsbuku direktno prenosio jedan iz grupe okupljenih mladića koji su ignorisali upozorenja policije, da bi ispred zida na kome je nacrtan mural zapjevali “Crna Gora i Srbija, to je jedna familija”.

“U incidentu su povrijeđena tri pripadnika policije”, rekao je isti izvor, ne navodeći više detalja.

XS
SM
MD
LG