Linkovi

Crna Gora: Specijalci raspoređeni u tri grada na sjeveru


Zastava Crne Gore, ilustrativna fotografija (Foto: www.gov.me)
Zastava Crne Gore, ilustrativna fotografija (Foto: www.gov.me)

Crnogorska Uprava policije saopštila je u utorak da će dio Sektora specijalne policije biti rasporedjen u tri grada na sjeveru zemlje - Bijelo Polje, Berane i Pljevlja, navodeći da je to odlučeno na kolegijumu menadžmenta UP.

“Pripadnici ovog Sektora će zajedno sa ovim organizacionim jedinicama sprovoditi redovne poslove i zadatke iz nadležnosti Uprave policije", navodi se u saopštenju.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović izjavio je, tokom radne posjete Bijelom Polju, da je bezbjednosna situacija stabilna, nazivajući incidente koji su se događali prethodnih dana izolovanim slučajevima.

On je poručio da policija “sa partnerskim službama na lokalnom nivou odlučno i posvećeno radi da se svaki građanin bez obzira na različitosti osjeća sigurno i spokojno".

Veljović je ocijenio da su na sceni “brojne dezinformacije imaju za cilj uznemirenje javnosti” i pritisci na gradjane zbog vjerskih i drugih razloga, ističući da je važno da gradjani ne podliježu pritiscima i provokacijama, te da sve takve slučajeve prijave policiji.

“Operativni sastav policije djeluje jedinstveno u aktuelnom ambijentu kada je potrebno obezbijediti mirno odvijanje okupljanja gradjana koji ostvaruju svoje zagarantovano demokratsko pravo na iskazivanje mišlienja i uvjerenja”, rekao je direktor UP.

On je rekao da je policija “pokazala visok stepen tolerancije”, kao i da se “zakonom propisana ovlašćenja primjenjuju samo u slučajevima kada je neophodno očuvati stabilnost reda i mira”.

XS
SM
MD
LG