Linkovi

Predstavnici protesta "1 od 5 miliona" insistiraju na bojkotu izbora


Organzatori protesta "1 od 5 miliona" na konferenciji za novinare

Opozicija je u Beogradu organizovala dva događaja za medije, u pokušaju da u praznom gradu održi kontinuitet u protestu protiv vlasti, ali i da reaguje na najave nekih opozicionih aktivista da će izaći na izbore.

Na platou ispred Filozofskog fakulteta, organizatori protesta "1 od 5 miliona" su poručili da je bojkot izbora jedina opcija i apelovali da se svi potpisnici Sporazuma s narodom pridržavaju tog dokumenta. U suprotnom - za njih neće biti mesta u okviru subotnjih demonstracija.

"Apelujemo da svi govornici, svi ljudi koji su svojim delom i radom doprineli protestima, da nastave priču i podrže bojkot i Sporazum s narodom, to im je obaveza i pravo", rekao je student Martin Bežinarević.

​On je podsetio da je Sporazum s narodom potpisalo između 150.000 i 200.000 građana i da su se političari time obavezali da neće izlaziti na izbore ukoliko ne budu fer i pošteni.

Bežinarević je, komentarišući nedavno gostovanje predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića na televiziji N1, naveo kako je Trifunović najavio da će taj pokret izaći na sledeće izbore ukoliko budu ispunjeni zahtevi sa protesta.

Bežinarević je rekao kako želi da podseti sve potpisnike Sporazuma sa narodom, sve stranke, pokrete, pojedince - da su upravo oni predložili većinu tačaka u sporazumu i da su ih prihvatili, tako da svako odstupanje od tih tačaka jeste direktno kršenje obećanja koje su dali ljudima na ulici, ali isto tako i blaćenje poverenja koje im je narod poverio.

Ukoliko dozvole sebi da izađu na bilo koje izbore koje ova vlast raspiše, oni time direktno daju legitimitet ovoj vlasti i daju legitimitet Aleksandru Vučiću, ocenio je Bežinarević.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG