Linkovi

Lideri SzS pokušali da uđu u Skupštinu grada, pa blokirali REM


Gužva ispred Skupštine grada Beograda prilikom današnjeg pokušaja predstavnika opozicionog Saveza za Srbiju da uđu u zgradu (Foto: RFE/RL/Nevena Bogdanović)

Sednica Saveta za ravnopravnost u Skupštini grada prekinuta je pošto su lideri Saveza za Srbiju pokušali da uđu u zgradu Starog dvora, a kako prenose novinske agencije, žene koje su učestovale na sastanku Saveta sprečavale su predstavnike opozicije da uđu u zgradu. Povređenih nema, a dve starije ženske osobe prebačene su u Urgentni centar, jer im je prilikom pokušaja upada pozlilo.

Ispred Starog dvora su bili lideri SzS Boško Obradović, Nikola Jovanović i Marko Bastać.

Posle toga, Obradović se dalje sa nekoliko predstavnika lidera SzS uputio na Trg republike, odakle je zaštitnu ogradu iz Kolarčeve ulice, koja je služila da obezbedi građevinske radove u sklopu rekonstrukcije trga, preneo ispred sedišta REM-a, i kako je rekao, blokirao tu instituciju, jer ne radi svoj posao.

Opozicija stavlja ogradu ispred ulaza u zgradu REM u Beogradu (Foto: RFE/RL/Nevena Bogdanović)
Opozicija stavlja ogradu ispred ulaza u zgradu REM u Beogradu (Foto: RFE/RL/Nevena Bogdanović)

Kao objašnjenje da REM ne radi svoj posao i "pravo" da postavi ovu ogradu naveo je da TV Pink, koja je u privatnom vlasništvu, koristi nacionalnu frekvenciju da bi, kako tvrdi, propagirala politiku vlasti.

Obradović tvrdi i da su zaštitne ograde poslužile predsedniku Aleksandru Vučiću i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću da onemoguće proteste “Jedan od pet miliona”.

Lider Pokreta Dveri nazvao je REM “epicentrom medijskog zla, koje se danas dešava u Srbiji” i dodao da su ih blokirali, jer "onaj koji treba da se rekonstruiše nije grad Beograd, niti gradsko jezgro, već REM, jer dozvoljava neobjektivno informisanje i medijski mrak i nasilnički obračun sa svima koji drugačije misle".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom pokušaja upada Obradovića i njegovih pristalica u Skupštinu grada Beograda, da fašizam nema budućnost u Srbiji.

Te fašističke ideje u Srbiji neće proći. Pozivam institucije Srbije da obavljaju svoj posao. Fašizam u Srbiji nema budućnost. Demokratija je oblik koji smo i koji ćemo negujemo i u budućnosti", podvukao je Vučić.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG