Linkovi

Policija Kapitola: Priveden muškarac zbog sumnje na posedovanje zabranjenog oružja


Nož zbog čijeg posedovanja je priveden osumnjičeni Donald Krejghed. (Foto: Tviter profil Policije Kapitola)
Nož zbog čijeg posedovanja je priveden osumnjičeni Donald Krejghed. (Foto: Tviter profil Policije Kapitola)

Policija Kapitola saopštila je da je uhapsila muškarca koji je imao više noževa u svom kamionetu parkiranom u blizini Demokratskog nacionalnog komiteta - sedišta Demokratske stranke u Vašingtonu.

Četrdeset četvorogodišnji Donald Krejghed, nastanjen u američkoj državi Kalifornija, uhapšen je zbog sumnje da je posedovao zabranjeno oružje.

Policajci su u vozilu primetili bajonet i mačetu – sečiva čije je posedovanje nije dozvoljeno u Vašingtonu.

Policajcima je rekao da je u patroli i govorio je o rasističkoj ideologiji i drugim temama vezanim za belačku prevlast”, navodi se u saopštenju.

Ukazano je da je osumnjičeni priveden oko ponoći, između nedelje i ponedeljka, kada su pripadnici Specijalne policije u blizini sedišta Demokrata opazili kamionet bez registarskih tablica, sa nacističkim kukastim krstom i drugim simbolima te ideologije.

Reč je o primeru sjajno obavljenog posla koji naši priapdnici obavljaju svakog dana. Ponosni smo na naše policajce i njihovu opreznost”, poručio je Džejson Bel – zamenik šega Biroa za operativna pitanja Policije Kapitola.

Policija Kapitola ukazala je da nastavlja istragu protiv osumnjičenog.

Za sada nije poznato da li je privedeni planirao da prisustvuje skupu ultra desničarskih grupa čije je održavanje najavljeno u Vašingtonu u subotu 18. septembra.

Sa okupljanja, na kome se očekuje i prisustvo pripadnika desničarskih grupa “Ponosni momci” i “Čuvari zakletve” zatražiće se pravda za stotine građana koji su optuženi za počinjena krivična dela tokom januarskog upada u zdanje Kapitola tokom kongresne potvrde izborne pobede američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa, koga je deo američke javnosti označio kao inspiratora tih događaja, vođen je proces za opoziv u Kongresu – iz koga je izašao neopozvan jer inicijativa nije izglasana u Senatu.

Protest Trampovih pristalica pred zgradom Kongresa
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

XS
SM
MD
LG