Linkovi

Mediji: Uhapšena Trampova pristalica koja je ukrala laptop Nensi Pelosi


Rajli Džun Vilijams je optužena za krađu računara Nensi Pelosi
Rajli Džun Vilijams je optužena za krađu računara Nensi Pelosi

Agenti FBI uhapsili su Rajli Džun Viijams iz Pensilvanije, koja je optužena da je ukrala laptop predsedavajuće Predstavničkog doma Nensi Pelosi prilikom nasilnog upada Trampovih pristalica u Kongres 6. januara, prenose američki mediji.

Vilijams je optužena da je nelegalno upala u zgradu Kongresa, zbog čega je uhapšena u ponedeljak, prenosi AP izjavu zvaničnika Sekretarijata za pravosuđe.

FBI je u prijavi naveo da se na snimku vidi kako Rajli Džun Vilijams uzima laptop ili hard drajv iz kancelarije Nensi Pelosi, a istražuje se da li je htela da te podatke proda Rusima.

Njujork tajms je preneo da se Vilijams sama predala lokalnoj policiji. Ali, sudeći po podacima iz tužbe podnete Okružnom sudu Distrikta Kolumbija, Vilijamsovu je FBI-u prijavio bivši partner.

Osoba koja je dala dojavu FBI-u rekla je da je Vilijamsova nameravala da kompjuter pošalje prijatelju u Rusiji, koji bi ga onda prodao ruskoj obaveštajnoj službi za strance.

"Slanje računara u Rusiju nije uspelo iz nepoznatih razloga, pa Vilijams i dalje ima kompjuter ili ga je uništila", navodi se u podnesku sudu, a istraga je u toku.

FBI je ranije saopštio da je optužena deaktivirala svoj broj telefona i ugasila naloge na društvenim mrežama, kao i da je pobegla u Harisburg u Pensilvaniji, u kuću svoje majke.

Posle nereda na Kapitol hilu uhapšene su desetine ljudi, učesnika mitinga na kojem je predsednik Donald Tramp ponovo osporio pobedu Džoa Bajdena, u trenutku kada je Kongres potvrđivao rezultate izbora.

Tramp je zbog podsticanja na pobudnu opozvan u Predstavničkom domu Kongresa.

XS
SM
MD
LG