Linkovi

Jokić i Nagetsi se ispromašivali, Portland izjednačio


Nikola Jokić u prodoru pored Enesa Kantera u drugoj utakmici polufinala Zapada u "Ppesi centru" u Denveru (Foto: AP/David Zalubowski)
Nikola Jokić u prodoru pored Enesa Kantera u drugoj utakmici polufinala Zapada u "Ppesi centru" u Denveru (Foto: AP/David Zalubowski)

Košarkaši Denvera izgubili su od Portlanda u drugoj utakmici polufinala Zapadne konferencije NBA plej-ofa - 97:90 i tako Blejzersima prepustili prednost domaćeg parketa u seriji, koja se pri rezultati 1-1 seli u Oregon.

Za razliku od prve utakmice u ponedeljak uveče, kada su oba tima šutirala sjajno - iznad 50 odsto iz igre, drugi duel u "Pepsi centru" bio je festival promašaja, pre svega kada je u pitanju domaći tim.

Nagetsi su iz igre šutirali katastrofalnih 34,7 odsto, van linije za tri poena još gorih 20,7 procenata, a ni sa linije penala nisu bili mnogo bolji - jedva iznad 60 odsto.

U loše šutersko veče uklopio se i Nikola Jokić, koji je za 37 minuta igre ubacio 16 poena (7-16, 0-1, 2-4), uz 14 skokova, 7 asistencija i jednu ukradenu loptu.

Jokić je bio najefikasniji u poraženom timu, a pored njega istakli su se Džamal Mari sa 15, Pol Milsap sa "dabl-dablom" - 14 poena, 11 skokova, Malik Bizli sa 13 i Geri Heris sa 12 poena.

Uprkos svemu, zahvaljujući fenomenalnom skoku u napadu domaći su do samog kraja pretili da naprave preokter, imali dva napada u poslednjom minutu pri zaostatku od pet poena, ali lopta nije ulazila u koš.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Si Džej Mekalum sa 20 poena, po 6 skokova i asistencija, Enes Kanter i Rodni Hud ubacili su po 15 poena, a Demijan Lilard 14.

Treća utakmcia igra se u petak uveče u Portlandu, četvrta u nedelju uveče, takođe u dvorani Blejzersa.

XS
SM
MD
LG