Linkovi

Jokić: Prezadovoljan sam


Jokić: Prezadovoljan sam
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

Jokić: Prezadovoljan sam

Srpski košarkaš, debitant u NBA ligi, za "Glas Amerike" govori o svojoj ruki sezoni, u kojoj je već stekao status startera i dobio poverenje trenera Majka Melouna, kao i poziv na utakmicu "Zvezde u usponu" u okviru All-Star vikenda u Torontu...

Prvi put posle 10 godina, srpska košarka imaće predstavnika na NBA All-Star vikendu. Ranije ove nedelje ruki Denver Nagitsa Nikola Jokić dobio je poziv za učešće u utakmici „Zvezde u usponu“, koja će se održati u petak 12. februara u Torontu. Dvadesetgodišnji momak iz Sombora nastupiće u timu „Sveta“, zajedno sa hrvatskim internacionalcima Bojanom Bogdanovićem i Mariom Hezonjom, dok će Nikola Mirotić – iako pozvan – duel sa SAD propustiti zbog operacije slepog creva. Jokić je sinoć sa svojim Denver Nagitsima gostovao u Vašingtonu, a u „Verajzon Centru“ s njim je razgovarao Braca Đorđević.

Nikola Jokić biće prvi srpski košarkaš posle Nenada Krstića, koji učestvuje u egzibicionoj utakmici najmlađih zvezda NBA lige. Na utakmici u Vašingtonu, pokazao je zbog čega je taj poziv itekako zaslužio, i zbog čega je jedan od najboljih novajlija u ligi ove sezone.

„Kad sam dolazio nisam ni mislio da ću da igram, bukvalno sam se pitao da li ću se skidati za utakmice, ali sam vrlo brzo dobio ulogu startera, pa se vratio na klupu, a sad sam opet u petorci. Moja karijera ide polako, ali uzlaznim tokom, evo sad sam dobio vrhunsko priznanje pozivom za ruki tim na All-Star vikendu. Prezadovoljan sam, ovom prvom sezonom, to mi je podstrek da treniram sve jače i jače svaki dan“.

Jokić kaže su mu u privikavanju pomogli bosanski internacionalac Jusuf Nurkić i Francuz Žofri Lovernj, bivši kapiten Partizana, a osim toga što su ga donekle iznenadili brzina i snaga igrača u NBA ligi, došao je do još jednog saznanja:

„Čuo sam dosta priča da se ne trenira toliko mnogo u NBA ligi, što nije tačno. Trenira se jako mnogo. Mi na svakom treningu prepodne provodimo bar tri četiri sata u sali“.

Bivši košarkaš beogradskog Mega Leksa naglašava da je cilj mladog tima Denvera da pokuša da da izbori plej-of, ali je svestan da će to biti veoma teško na Zapadu.

„Imali smo neke poraze koje smo stvarno mogli da izbegnemo... imali smo sad osam utakmica kod kuće, neke smo mogli da pobedimo, izgubili smo od Lejkersa. Sigurno možemo bolje, ali eto deli nas četiri pet utakmica od plej-ofa, pa ćemo videti kako će biti“.

Što se tiče života u SAD, Jokić kaže da ima podršku porodice i devojke, a da mu se Denver izuzetno dopada.

„Jeste da je na nadmorskoj visini, ali kada dođeš u ove druge krajeve, imate mnogo više snage, više možeš da trčiš. Meni se sviđa i u slobodno vreme, imaš mogućnosti za sve, planine, reke... sve što poželiš“.

U klubu su - malo je reći – oduševljeni 20-godišnjim Somborcem. Trener Majk Meloun je posle pobede nad Vizardsima, u kojoj je Jokić ostvario peti „dabl-dabl“ ove sezone – 15 poena i 10 skokova, rekao da ga mladić iz Srbije iznenađuje iz dana u dan.

"Treba da ojača, da radi na poentiranju ispod koša. O tome smo pričali baš prošle nedelje, pitao sam ga šta on misli, to je i on rekao. O svemu smo se složili... Kakav je njegov potenijal? Neograničen! Mislim da ima šansu da bude sjajan igrač u narednih mnogo godina. Visok je, pametan, vredan, ima strast za igru. Kada se sve to spoji, samo dobre stvari mogu da se dese i zato sam uzbuđen što je deo naše organizacije“.

Jokić je za Glas Amerike potvrdio da je upravi kluba rekao da bi voleo da bude na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću za kvalifikacioni olimpijski turnir ove godine, ali da još nije siguran da li će Nagitsi insistirati da, kao i prošlog leta, ostane u SAD i nastupa u Letnjoj ligi.

XS
SM
MD
LG