Linkovi

Jokićev "tripl-dabl" za slavlje Denvera u Torontu


Nikola Jokić u prodoru protiv košarkaša Toronta Serža Ibake na utakmici u "Skošiabenk areni" u Torontu (Foto: Reuters/Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports)
Nikola Jokić u prodoru protiv košarkaša Toronta Serža Ibake na utakmici u "Skošiabenk areni" u Torontu (Foto: Reuters/Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports)

Košarkaši Denvera ostvarili su i šestu uzastopnu pobedu - 106:103 u Torontu, a Nikola Jokić ostvario drugi "tripl-dabl" ove sezone, 18. u karijeri.

Srpski internacionalac bio je najzaslužniji za trijumf kojim su Nagitsi drugi put zaredom u dramatičnoj završnici pobedili kvalitetan tim na gostujućem parketu. Dvadeset-trogodišnji Somborac postigao je 5 od svojih 23 poena (8-12, 0-1, 7-8) u poslednjem minutu, uz 15 asistencija, 11 skokova i 2 ukradene lopte za 35 minuta igre.

Sedam sekundi pre kraja, rezultat je bio 103:103, Jokića je najpre Serž Ibaka faulirao pre nego što je lopta izvedena, tako da je on pogodio slobodno bacanje, a lopta ostala u posedu Denvera. Ponovo je Jokić dobio loptu, a posle faula Kavaija Lenarda, centar gostiju mirno je realizovao još dva penala, posle čega je Kajl lauri promašio trojku za izjednačenje u poslednjoj sekundi.

Pored Jokića, u pobedničkom timu istakli su se Džamal Mari sa 21 poenom, 8 asistencija, 7 skokova, Hunačo Ernangomes i Malik Bizli sa po 15 poena.

Kod poraženih najbolji je bio Kavai Lenard sa 27 poena i 8 skokova.

Od ostalih košarkaša iz Srbije i Crne Gore, aktivni su bili samo Miloš Teodosić i Boban Marjanović, ali nijedan od njih dvojice nije dobio priliku u pobedi Klipersa u Nju Orleansu - 129:126, kojom je tim iz Los Anđelesa došao do 16. trijumfa u sezoni. Klipersi i Nagitsi su trenutno vodeći na Zapadu sa skorom 16-7.

XS
SM
MD
LG