Linkovi

Jokić bolji od Bogdana i Bjelice u srpskom derbiju


Nikola Jokić zakucava na utakmici protiv Sakramento Kingsa (Foto: Reuters/Sergio Estrada-USA TODAY Sports)
Nikola Jokić zakucava na utakmici protiv Sakramento Kingsa (Foto: Reuters/Sergio Estrada-USA TODAY Sports)

Nikola Jokić bio je uspešniji od Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice u srpskom NBA duelu u Sakramentu.

Njegov Denver, trenutno vodeći tim Zapadne konferencije, trijumfovao je 117:114, iako je do polovine treće četvrtine imao dvocifreni zaostatak.

Do četvrte uzastopne pobede, ukupno 25 ove sezone (11 poraza), što im je ujedno najbolji start u istoriji kluba, Nagetse je još jednom predvodio tandem Jokić - Džamal Mari. Kanadski internacionalac ubacio je 34 od svojih 36 poena u drugom poluvremenu, uz to imao 7 skokova i 6 asistencija, dok je Srbin završio sa još jednim impresivnim "dabl-dablom" - 26 poena (7-10, 3-8, 3-4), 13 skokova, 6 asistencija, po jednu ukradenu loptu i blokadu za 32 minuta igre.

S druge strane, Bjelica i Bogdanović pružili su vrlo dobre partije, ali to nije bilo dovoljno da se spreči treći poraz zaredom. Sva tri - u Los Anđelesu, protiv Lejkersa, u Sakramentu protiv Portlanda i sada Denvera su bila sa 7 ili manje poena razlike.

Bjelica je ponovo bio starter i za 32 minuta postigao 17 poena (4-6 dvojke, 3-8 trojke), 6 skokova, 3 asistencije i blokadu, dok je Bogdanović kao rezerva igrao 29 minuta, ubacio 14 poena (3-6, 2-3, 2-2), imao 5 skokova, 2 asistencije i jednu ukradenu loptu.

U ostalim utakmicama u četvrtak uveče, Hjuston je posle produžetka, trojkom fenomenalnog Džejmsa Hardena slavio u Ouklendu, protiv zvaničnih šampiona Golden Stejt Voriorsa - 135:134, dok je San Antonio bio bolji od Toronta - 125:107, u prvoj utakmici dva tima od trejda Kavai Lenard - Demar Derozan.

Lenard je u San Antoniju dočekan zvižducima, ubacio je 21 poen, kao i Derozan, s tim što je novi ljubimac domaćih imao i 14 skokova i 11 asistencija za "tripl-dabl".

Harden je u trijumfu Roketsa takođe ostvario "tripl-dabl" - 44 poena, 15 assistencija, 10 skokova.

XS
SM
MD
LG