Linkovi

Pobede Kingsa i Nagetsa, Jokić igra na MVP nivou


Duel dvojice MVP kandidata: Kavai Lenard (Toronto) i Nikola Jokić (Denver) (Foto: Reuters/Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)
Duel dvojice MVP kandidata: Kavai Lenard (Toronto) i Nikola Jokić (Denver) (Foto: Reuters/Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports)

Srpski košarkaši imali su vrlo uspešno veče u NBA ligi. Pobede su ostvarili i Denver Nikole Jokića i Sakramento Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice.

Denver je drugi put u poslednje dve nedelje pobedio trenutno najbolji tim lige Toronto, ovog puta u svom "Pepsi centru" - 95:85, a u duelu dve značajno oslabljene ekipe, dominirali su Nikola Jokić s jedne i Kavai Lenard s druge strane.

Analitičari NBA televizije, bivši NBA košarkaš Greg Entoni i dvostruki MVP WNBA lige Kendis Parker su komentarišući duel Nagiesa i Reptorsa isticali da su i Jokić i Lenard među kandidatima za MVP-ja u dosadašnjem toku sezone. Entoni je posebno izrazio čuđenje da se o Jokiću ne priča više u tom smislu, s obzirom na njegove sjajne partije, ali pre svega činjenicu koliki uticaj 23-godišnji Somborac ima na sjajne partije kluba iz Kolorada, kojem je ovo treći najbolji start sezone u istoriji kluba.

Jokić je za 34 minuta igre ubacio 26 poena (11-18, 0-1, 4-5), uz 9 skokova, 4 asistencija i 2 ukradene lopte, dok je Lenard ostvario "dabl-dabl" - 29 poena i 14 skokova.

Zahvaljujući pobedi nad Reptorsima, Nagetsi su zadržali prvo mesto na Zapadu sa skorom 20-9, jednim porazom manje od drugoplasiranih Golden Stejt Vorisorsa, zvaničnih šampiona.

Sakramento je nastavio sa sjajnim partijama u gostima ove sezone i slavio u Dalasu - 120:113, bez obzira na još jednu izvanrednu partiju slovenačkog reprezentativca Luke Dončića, koji je bez konurencije u dosadašnjem toku sezone najbolji ruki.

Dončić je završio sa 28 poena, 9 asistencija i 6 skokova, ali su Kingsi ostvarili 9. trijumf na gostovanjima od početka šampionata, uz samo 7 poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su D'eron Foks i Badi Hild sa po 28 poena, dok su Bogdanović i Bjelica postigli po 15. Bogdan je za 37 minuta igre imao i 7 skokova i 5 asistencija, dok je Nemanja igrao 34 minuta i pridodao 10 skokova, 4 blokade i jednu asistenciju. Bjelici je to treći "dabl-dabl" sezone, prvi još od kraja oktobra, protiv Vašingtona.

XS
SM
MD
LG