Linkovi

Jokićev šesti "tripl-dabl" u januaru, Bogdan i Bjelica lako s Hoksima


Nikola Jokić postiže koš pored Džalila Okafora, pred kraj utakmice u Nju Orelansu (Foto: AP/Gerald Herbert)
Nikola Jokić postiže koš pored Džalila Okafora, pred kraj utakmice u Nju Orelansu (Foto: AP/Gerald Herbert)

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je i osmi "tripl-dabl" ove sezone, 24. u karijeri, predvodeći svoje Denver Nagetse do još jedne, 35. pobede u sezoni i četvrte uzastopne - 105:99 u Nju Orleansu protiv domaćih Pelikansa.

Jokić je na parketu proveo 37 minuta, postigao 20 poena (9-14, 0-2, 2-2), imao 13 skokova, 10 asistencija, 3 ukradene lopte i 2 blokade.

Dvadeset-trogodišnji Somborac je tako na najbolji mogući način završio januar, u kojem je na 15 utakmica ostvario šest "tripl-dablova", i imao učinak od 25 poena, skoro 12 skokova i više od 8 asistencija za prosečno 32 minuta po meču.

Nagetsi su u januaru imali skoro 11:5, tako da će Jokić svakako biti u najužem izboru za igrača meseca u Zapadnoj konferenciji.

Prethodno, u četvrtak uveče po istočnoameričkom vremenu trebalo bi da po prvi put u karijeri bude izabran u All-Star tim, kao jedan od rezervista iz Zapadne konferencije, u kojoj je konkurencija za 12 mesta dramatično oštrija nego na Istoku.

Pored Jokića, u Nju Orleansu su se istakli i Malik Bizli sa 22 poena i Monte Moris, koji je uz 20, imao po 7 skokova i asistencija, dok je najefikasniji kod domaćih bio Džru Holidej sa 22 poena.

U Sakramentu, Kingsi su deklasirali Atlantu - 135:113, a srpski tandem Bogdan Bogdanović - Nemanja Bjelica imao je vrlo dobro veče.

Bjelica je kao starter igrao nešto više od 20 minuta, postigao 12 poena (3-7 dvojke, 2-4 trojke), uz 8 skokova, 2 asistencije i jednu blokadu, dok je Bogdanović, iako rezervista, na parketu proveo skoro 29 minuta, postigao 16 poena (2-4, 3-10, 3-3), imao 7 asistencija, 4 skoka i ukradenu loptu.

XS
SM
MD
LG