Linkovi

Jokić: Ako daješ sve od sebe ne može da ti bude teško


Jokić: Ako daješ sve od sebe, ne može da ti bude teško
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Srpska košarka i ove, kao i prošle godine, ima trojicu predstavnika u najjačoj ligi sveta, a najistaknutiji je sasvim sigurno Nikola Jokić, od kojeg u Denveru, posle izvanredne ruki sezone, imaju velika očekivanja. Jokić je sa Nagitsima prošle nedelje gostovao u Vašingtonu i pre tog duela govorio za Glas Amerike.

Iza 21-godišnjeg momka iz Sombora je neverovatnih 18 meseci... Od prvotimca Mege u srpskoj i ABA ligi prešao je put do jednog od oslonaca NBA ligaša iz Kolorada, a usput je izabran u najbolju ruki petorku i sa reprezenatcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

Druga sezona u najjačoj ligi sveta počela je uz male turbulencije i nešto slabije partije, ali stvari polako dolaze na svoje mesto za Jokića, koji u poslednjih šest utakmica ima pet „dabl-dablova“ i prosek od 17 poena i 11 skokova za posečno 26 minuta po utakmici.

„Mislim da smo mogli imati malo više pobeda, to je jedino što je moglo da bude bolje. Ja sam zadovoljan kako sad ja igram, pomažem timu koliko najbolje mogu, na svakoj utakmici dajem sto posto, tako ću nastaviti i u budućnosti... Cilj je plej-of, pokušaćemo, ali pre svega treba da uspostavimo neku našu igru, ali nadam se da ćemo na kraju sezone uspeti da se plasiramo u plej-of“.

Jokić kaže da mu je u drugoj sezoni lakše nego kada je bio ruki.

„Znam sve dvorane, sve ljude, ništa mi nije novo, a što se tiče igre, saigrač Majk Miler je izrekao jednu dobru rečenicu o meni... u koji god tim da me staviš ja ću raditi jedno te isto, ja ne mogu da se promenim, to je nešto što radim i što ću raditi uvek. Tako da mi je na neki način lakše, ali na kraju sve ipak zavisi od protivnika, kako te čuvaju... uglavnom, lakše mi je u odnosu na prošlu sezonu, ako daješ sve od sebe na svakoj utakmici ne može da ti bude teško“.

Jokić prošlog leta nije imao mnogo vremena za odmor, ali zato može da se pohvali srebrnom olimpijskom medaljom.

„Leto u dresu reprezentacije, za mene je bila jedna velika čast, olimpijska medalja, napravili smo verovatno istorijski uspeh za srpsku košarku, bio je to veliki doživljaj za mene i veliko iskustvo“.

Sledeća akcija je Evropsko prvenstvo sledeće godine. Jokić očekuje da će selektor Aleksandar Đorđević i stručni štab maksimalno pripremiti ekipu, a da će igrači dati sve od sebe.

„Naša je ambicija bila i kad smo išli na olimpijske igre da uzmemo medalju, to smo i ostvarili. Sigurno da su očekivanja velika, ne ideš na bilo koje takmičenje da budeš šesti ili sedmi, sigurno ideš na medalju, pa tako i mi sledeće godine“, zaključio je Jokić.

XS
SM
MD
LG