Linkovi

Briljantni Jokić za vođstvo Denvera protiv Portlanda, Filadelfija izjednačila u Torontu


Nikola Jokić u duelu sa Majersom Leonardom u prvom poluvremenu utakmice Denver - Portland u "Pepsi centru" (Foto: AP/David Zalubowski)
Nikola Jokić u duelu sa Majersom Leonardom u prvom poluvremenu utakmice Denver - Portland u "Pepsi centru" (Foto: AP/David Zalubowski)

Nikola Jokić nastavlja sa fenomenalnim partijama u ovogodišnjem NBA plej-ofu.

Srpski reprezentativac ubacio je 37 poena (8-13, 3-5, 12-12), uz 9 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte i 2 blokade za 41 minut igre, a njegov Denver je dva dana posle eliminacije San Antonija u sedmoj utakmici prvog kola plej-ofa, poveo sa 1-0 u polufinalu Zapada, protiv Portlanda - 121:113.

Srpska košarka i NBA liga - savršen spoj - 2. deo
please wait

No media source currently available

0:00 0:23:37 0:00

Oba tima su sjajno šutirala čitave večeri i prvo poluvreme proteklo je tako da nijedan od njih nije uspeo da stekne značajniju prednost. U prvoj četvrtini i Denver i Portland bili su iznad 60 odsto iz igre, do poluvremena nešto niže, ali opet iznad 50, a tako je ostalo i do kraja utakmice.

Jokić je prvo poluvreme završio sa 14 poena, 3 skoka i 2 asistencije, a u trećoj četvrtini potpuno dominirao sa 15 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Nagetsi su prednost od tri poena na poluvremenu, u nekoliko navrata povećali na dvocifrenu, ali se u poslednji period ušlo sa devet razlike za domaće.

Jokić je polsednji period počeo na klupi, ali je trener Majk Meloun morao da ga vrati nešto manje od devet minuta pre kraja, kada su Blejzersi smanjili na 101:96. Minut i po kasnije, posle serije 6:0, ponovo je bilo +11 za domaće, koji su tu prednost uspeli da sačuvaju do kraja.

Pored Jokića, kod Nagetsa su se istakli Džamal Mari sa 23 poena i 8 asistencija i Pol Milsep sa 19 koševa i 6 skokova. Ubedljivo najbolji pojedinac u poraženom timu bio je Demijan Lilard sa 39 poena, a istakao se i Enes Kanter sa 26.

Druga utakmica igra se takođe u Denveru, u sredu uveče.

U prvoj utakmici večeri, Filadelfija Bobana Marjanovića naporavila je "brejk" u Torontu - 94:89, i vraća se kući sa 1-1 u seriji.

Najzaslužniji za trijumf Siksersa bio je Džimi Batler sa 30 poena i 11 skokova, dok je srpski reprezentativac na parketu proveo svega 85 sekundi, imao jedan skok u napadu i izgubljenu loptu.

Kod Reptorsa, istakao se Kavai Lenard sa 35 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

XS
SM
MD
LG