Linkovi

NBA timovi izabrali četvoricu Srba


Bogdan Bogdanović sa komesarom NBA lige Adamom Silverom
Bogdan Bogdanović sa komesarom NBA lige Adamom Silverom

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović 27. pik, trojka Mega Vizure draftovana u drugoj rundi: Jokić 41, Micić 52, Dangubić 54.

Čak četiri košarakaša iz Srbije izabrani su na sinoćnjem NBA draftu, koji je održan u "Barklis Centru", dvorani u kojoj svoje utakmice igraju Bruklin Netsi.

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović izabran je kao 27. pik u prvoj rundi, a prava na njega sada imaju Finiks Sansi, dok su čak tri košarakaša Mega Vizure izabrana u drugoj rundi drafta - krilnog centra Nikolu Jokića izabrao je Denver kao 41, plejmejkera Vasilija Micića Filadelfija kao 52, a dve pozicije kasnije Siksersi su izabrali i beka Nemanju Dangubića, koga su onda prosledili zvaničnom šampionu San Antoniju.


Prema očekivanjima, Klivlend - kome je ovo bila druga godina zaredom i treća od poslednje četiri da bira prvi - izabrao je beka Univerziteta Kanzas Endrjua Viginsa.

Milvoki se odlučio za krilo Univerziteta Djuk Džabarija Parkera, dok je Filadelfija kao trećeg izabrala centra Kanzasa Žoela Embida, za koga se verovalo da će biti prvi pik, pre nego što mu je ustanovljena povreda stopala zbog koje će propustiti veliki deo ili čak celu sezonu.

Najbolje rangirani stranac je Australijanac Dante Eksum, koga je kao petog izabrala Juta, Hrvata Darija Šarića je kao 12. pika "uzela" Filadelfija, dok je Čikago kao 16. izabrao centra Cedevite Jusufa Nurkića, da bi ga odmah prosledio u Denver.

NBA izabrala Ostina

Sredinom prve runde drafta dogodilo se nešto veoma neobično.

Komesar NBA lige Adam Silver napravio je pauzu i posvetio nekoliko minuta centru Univerziteta Bejlor Ajzei Ostinu, koji je četiri dana pre drafta - na kojem su mu predviđali izbor krajem prve ili početkom druge runde - saznao da nikada više neće igrati profesionalnu košarku, jer boluje od retke genetske bolesti - Marfanovog sindroma.

"Poput svih drugih mladića ovde večeras, Ajzea je bio posvećen, vredno radio i nadao se karijeri profesionalnog košarkaša, tako da smo želeli da se pobrinemo da ispuni bar ovaj deo svog sna. zato sam veoma srećan što mogu da kažem da sa ovim sledećim pikom, NBA liga bira Ajzeu Ostina sa Univerziteta Bejlor", rekao je Silver.

Ostin je izašao na binu uplakan, sa plavim NBA kačketom, i zagrlio Silvera, uz ovacije prisutnih u "Barklis centru".

XS
SM
MD
LG