Linkovi

Jokić treći put ove sezone igrač nedelje na Zapadu


Nikola Jokić na utakmici protiv Hjustona, 1. februara 2019. (Foto: AP/David Zalubowski)
Nikola Jokić na utakmici protiv Hjustona, 1. februara 2019. (Foto: AP/David Zalubowski)

Srpski košarkaš Nikola Jokić proglašen je za najboljeg igrača Zapadne konferencije protekle nedelje - u periodu od 28. januara do 3. februara.

Centru Denvera to je treće priznanje te vrste ove sezone i peto ukupno u karijeri, pošto je prošle sezone dva puta bio izabran za igrača nedelje u svojoj konferenciji.

U Istočnoj konferenciji, za igrača nedelje je proglašen košarkaš Milvokija i grčki reprezentativac Janis Antetokumpo, kojem je to šesti put ove sezone. Njih dvojica i Džejms Harden iz Hjustona, koji takođe ima tri priznanja za igrača nedelje, jedina su trojica košarkaša ove sezone sa tri ili više. Sva trojica se pominju i kao kandidati za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone.

Protekle nedelje 23-godišnji Somborac je predvodio Nagetse, koji su ostvarili četiri pobede, bez poraza, a on je imao prosek od 22 poena, skoro 12 skokova, 8 asistencija i 2 ukradene lopte za 33 minuta po meču. )Iz igre je šutirao 55 odsto. Prošle nedelje, Jokić je po prvi put u karijeri izabran u Ol-star tim Zapada, tako da će biti učesnik centralnog događaja tokom vikenda u Šarlotu, gde će i proslaviti 24. rođendan.

Srpski reprezentativac je prvi košarkaš Denvera posle Karmela Entonija, pre 12 godina (2006/07), koji je tri puta u istoj sezoni proglašen za igrača nedelje.

XS
SM
MD
LG