Linkovi

Vučić i Hoti u Briselu 12. jula


Portparol Evropske unije Peter Stano (Foto: Twitter)
Portparol Evropske unije Peter Stano (Foto: Twitter)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti sastaće se u nedelju, 12. jula u Briselu u okviru političkog dijaloga o normalizaciji odnosa, saopštio je u ponedeljak portparol Evropske unije (EU) Peter Stano.

"Mogu da potvrdim da će ove nedelje, 12 jula, premijer Kosova Abdulah Hoti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić doći u Brisel na sastanak na visokom nivou pod pokroviteljstvom EU. Biće to prvi sastanak u okviru dijaloga od novembra 2018", izjavio je Stano u poruci koja je preneta na Tviteru.

On je rekao da će sastanku prisusvovati šef evropske diplomatije Đuzep Borelj ispecijalni predstavnik EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

"Ovaj sastanak će biti nastavak diskusije i rad na dostizanju sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova, koji će se baviti svim otvorenim pitanjima", kazao je Stano.

Uoči najave o sastanka u Briselu AFP je javio da će francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel biti domaćini video samita Srbija-Kosovo u petak, 10. jula.

XS
SM
MD
LG