Linkovi

Ponovo "majstorica" u Denveru, Jokić odličan, Portland izjednačio


Nikola Jokić u duelu sa Enesom Kanterom u četvrtom produžetku treće utakmice polufinala Zapada protiv Portlanda (Foto: AP/Craig Mitchelldyer)
Nikola Jokić u duelu sa Enesom Kanterom u četvrtom produžetku treće utakmice polufinala Zapada protiv Portlanda (Foto: AP/Craig Mitchelldyer)

Košarkaši Denvera nisu iskoristili prvu priliku da se plasiraju u finale Zapadne konferenecije, pošto su u šestoj utakmici serije protiv Portlanda poraženi u gostima - 119:108. Sedma utakmica igra se u Denveru u nedelju, baš kao i "majstorica" u seriji Toronto - Filadelfija.

Nikola Jokić još jednom je bio blizu "tripl-dabla" - 29 poena (8-12, 2-3, 7-8), 12 skokova i 8 asistencija za 37 minuta igre, pre nego što je zbog šest penala izašao iz igre minut pre kraja. Ssvi ostali starteri gostiju imali su dvocifren učinak, ali je klupa zakazala.

S druge strane, rezervisti domaćih bili su sjajni, prvenstveno Rodni Hud sa 25 poena i Zek Kolins sa 14, mada su kao i do sada u glavnoj ulozi bili Demijan Lilard sa 32 i Si Džej Mekalum sa 30 poena.

Nagetsi su odlično počeli, vrlo brzo poveli sa devet poena razlike (16:7), u još par navrata imali 10 poena viška, ali su domaći počeli da se vraćaju, pre svega preko Huda, i to dok je Jokić bio na klupi. Do poluvremena, Portland je preuzeo vođstvo i uspešno ga čuvao i u trećoj četvrtini. U tom periodu, Lilard je ubacio 17 poena za Blejzerse, a Jokić nešto više od dva minuta pre kraja napravio četvrtu ličnu grešku i morao da izađe iz igre.

Kada se vratio, nešto manje od deset minuta pre kraja, razlika je bila devet poena za Blejzerse, a ubrzo potom, domaći su imali i maksimalnih +14. Rezerve Portlanda igrale su sjajno, za razliku od igrača "sa klupe" gostiju, baš kao i u drugoj četvrtini. U preostalom vremenu, domaći su čuvali dvocifrenu razliku i na kraju zasluđeno izborili sedmi meč.

U prvom meču večeri, Filadelfija je pobedila Toronto - 112:101 i izjednačila na 3-3 u seriji. Džimi Batler je bio najbolji u pobedničkom timu sa 25 poena, Ben Simons je ubacio 21, dok je Boban Marjanović za nepunih 7 minuta postigao 2 poena, oba iz slobodnih bacanja (2-2).

Najefikasniji kod poraženih bio je Kavai Lenard sa 29 poena, uz 12 skokova.

XS
SM
MD
LG