Linkovi

Jokić srušio Kingse u poslednjoj sekundi i stigao Džordana


Nikola Jokić šutira za pobedu protiv Sakramenta, dok Vili Koli-Stajn pokušava da ga zaustavi (Foto: AP/Jack Dempsey)
Nikola Jokić šutira za pobedu protiv Sakramenta, dok Vili Koli-Stajn pokušava da ga zaustavi (Foto: AP/Jack Dempsey)

Denver Nagetsi Nikole Jokića pobedili su Sakramento Kingse Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice - 120:118, a Jokić je u poslednjoj utakmicu pred Ol-Star pauzu postigao koš za pobedu manje od sekund pre kraja i ostvario 12 "tripl-dabl" sezone, 28. u karijeri, po čemu se na večnoj listi izjednačio sa legendarnim Majklom Džordanom, dva dana pre svog 24. rođendana.

U meču u kojem su gosti iz severne Kalifornije vodili i sa 17 razlike, Nagetsi su još jednom potvrdili da su ove sezone potpuno drugi tim u odnosu na prethodnu, napravili preokret, a onda u nezivesnoj završnici, još jednom ostvarili trijumf - 39. od početka šampionata.

Jokić je za 36 minuta igre postigao 20 poena (7-15, 0-2, 6-6), imao 14 skokova, 11 asistencija i jednu ukradenu loptu. Pol Milsap je ostvario "dabl-dabl" - 25 poena i 13 skokova, dok je Malik Bizli završio sa 21 poenom. Za Nagetse je debitovao i Ajzea Tomas, koji je svih 8 poena postigao u trećoj četvrtini, kada su domaći napravili preokret.

Kod Kingsa, Badi Hild je bio najefikasniji sa 25 poena, dok je srpski tandem takođe imao dvocifren učinak. Bogdanović je kao rezervista igrao skoro 27 minuta, ubacio 16 poena (4-8, 1-5, 5-5), uz 4 skoka, 2 asistencije i jednu blokadu, dok je Bjelica, iako starter, igrao nešto više od 20 minuta, postigao 13 poena (2-2, 3-5, 0-1), imao po 3 skoka i asistencije i ukradenu loptu.

Odličnu partiju pružio je i preostali srpski internacionalac u NBA ligi Boban Marjanović, čiji su Filadelfija Siksersi bili ubedljivi u Njujorku - 126:111. Marjanović je igrao svega nepunih 14 . minuta, ubac io 10 poena (5-7), imao 8 skokova, 3 asistencije i blokadu.

XS
SM
MD
LG