Linkovi

Preminulo 57 ljudi, novozaraženih skoro sedam hiljada


Arhiva - Medicinski radnici neguju bolesnika zaraženog Kovidom 19, u Zemunskoj bolnici u Beogradu, 26. novembra 2020. (Foto: Rojters, Marko Đurica)
Arhiva - Medicinski radnici neguju bolesnika zaraženog Kovidom 19, u Zemunskoj bolnici u Beogradu, 26. novembra 2020. (Foto: Rojters, Marko Đurica)

U Srbiji je u protekla 24 sata, do subote do 15 sati, od posledica koronavirusa preminulo 57 osoba, a od 18.232 testiranih pozitivne su 6.903, objavljeno je danas na sajtu Covid-19.rs

Hospitalizovano je 7.988 pacijenata, od kojih je 279 na respiratoru.

Ukupan broj registrovanih slučajeva u Srbiji je 213.843, a preminulih 1.891. Ukupno je testirano 1.885.460 ljudi, a stopa smrtnosti je 0,88 odsto.

Teška noć u novootvorenoj bolnici

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izajvio je jutros za RTS da je u bolnicu u Batajnici, koja je u petak otvorena, primljeno 80 pacijenata i da je protekla noć bila izuzetno teška.

Iz dana u dan raste broj pacijenata u bolnicama širom Srbije, u ovom trenutku ih je 7841, a Ašanin je izjavio da je kovid bolnica Batajnica došla ne u pravom, nego u poslednjem trenutku, prenosi FoNet.

"Mi smo u toku noći imali 80 prijema, bila je izuzetno teška noć. Prijemi su počeli od 17 časova. To su pacijenti sa srednjeteškom i tepškom slikom, obostrane penumonije. Sa Infektivne klinike je došao 41 pacijent, 27 iz KBC Bežanijska kosa, bilo je pacijenata iz KBC Zvezdara, Zemun. Osam njih je zahtevalo da budu primljeni u intenzivnu negu. Najmlađi pacijent ima 33 godine, najstariji pacijent 91 godinu", rekao Ašanin.

To su pacijenti, kako je naveo, koji su u 50 odsto slučajeva imali pridrižene kardio-vaskularne i neurološke bolesti.

Boris Tadić pozitivan na koronavirus

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije Boris Tadić objavio je da je pozitivan na koronavirus.

Tadić je na Tviteru naveo da je dobio rezultate testa koji pokazuju da je pozitivan na koronavirus i o tome i obavestio sve sa kojima je bio u posrednom ili neposrednom kontaktu.

Pozvao je građane da "poštuju sve mere zaštite i čuvaju sebe i druge"

XS
SM
MD
LG