Linkovi

Najviše umrlih od Kovida 19 u jednom danu u Srbiji, skoro pet hiljada novozaraženih


Pacijenti u bolnici "Dragiša Mišović"
Pacijenti u bolnici "Dragiša Mišović"

U Srbiji je u protekla 24 sata od posledica koronavirusa umrla još 31 osoba, što je najviše zvanično registrovano na dnevnom nivou od početka pandemije.

Novozaraženih je 4.955 na 13.429 testiranih uzoraka.

U bolnicama je 6.214 pacijenata, a sve je veći broj onih kojima je potrebna mehanička ventilacija, zaključno sa nedeljom na respiratorima je 212 ljudi.

Zbog loše epidemiološke situacije, Vlada Srbije je na preporuku Kriznog štaba u subotu donela odluku da od utorka 24. novembra dodatno pooštri mere.

Između ostalog, prodavnice, tržni centri, kafići, kladionice će raditi do 18 sati, nošenje maske je obavezno unutra, a broj putnika u gradskom prevozu će morati da bude smanjen u skladu sa kapacitetima vozila.

Beogradski Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će u periodu od 17 do 20 sati, od kada počnu da važe nove mere, u Beogradu saobraćati dodatnih 236 vozila - kako bi se rasteretio prevoz.

Sekretarijat je naveo da su prevoznicima dostavljena obaveštenja o maksimalnom broju putnika u vozilu u zavisnosti od tipa vozila, a u skladu sa epidemiološkom situacijom i donetim merama, prenosi Fonet.

Nošenje maske je obavezno u gradskom prevozu i biće strože kontrolisano, najavili su nadležni.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je za ponedeljak sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj će se razgovarati i o funkcionisanju gradskog prevoza.

On je za RTS rekao da je situacija i dalje najgora u Beogradu gde je broj pregleda u kovid ambulantama premašio 5.500.

Radojičić je kazao da je pooštrena i kontrola poštovanja mera, te da je prethodnih dana Komunalna milicija pojačano kontrolisala ugostiteljske objekte u periodu od 18 do 21 sat i da je prethodnog dana zatvoren jedan lokal u centru Beograda gde je bilo više ljudi nego što je dozvoljeno. Gradonačelnik Beograda je rekao i da je prekinuto šest privatnih žurki.

XS
SM
MD
LG