Linkovi

Vlada CG “zabrinuta i užasnuta odnosom policije Srbije prema djeci premijera Krivokapića”, MUP Srbije: Sve smo radili u skladu sa zakonom


Vlada Crne Gore (rtcg.me)
Vlada Crne Gore (rtcg.me)

Vlada Crne Gore saopštila je u subotu da je "zabrinuta i užasnuta odnosom policije Republike Srbije prema djeci crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića" tokom sinoćnjeg, kako su naveli, grubog ataka na njegovog sina u Beogradu, što negiraju iz MUP-a Srbije.

Reakcija Vlade uslijedila je nakon, kako piše u reagovanju, “grubog i nedopustivog načina na koji je policija Srbije, u subotu, atakovala na sina predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, sa porodicom, živi jedna od kćerki premijera".

Vlada Crne Gore, u reagovanju, objašnjava da je "u pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio je policijski službenik Uprave policije Crne Gore".

"Policijski službenici Republike Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog", naveli su iz Vlade Crne Gore.

Iz Vlade Crne Gore napominju da su djeca i unuci premijera Krivokapića, "iz bezbjednosnih razloga, već tokom noći između subote i nedjelje iz Beograda doputovali u Crnu Goru".

Vlada Crne Gore saopštila je da će "sve dalje aktivnosti povodom ovog slučaja preuzeti Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore".

"Užasnuti smo i zabrinuti zbog odnosa policije Republike Srbije prema djeci crnogorskog premijera, posebno imajući u vidu da su zbog sličnih neprijatnosti kćerke premijera Krivokapića već jednom morale napustiti Beograd", piše u reagovanju Vlade Crne Gore.

MUP Srbije saopštio je, međutim, da su policijaci u ovom slučaju postupili profesionalno, negirajući navode o neprofesionalnom postupanju njihovih službenika u ovom slučaju.

Oni su saopštili da je policija "u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provjere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu".

"Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primijećeno lice koje ima pištolј i da se udalјilo vozilom 'mercedes' ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbilјna služba, brzo je locirala vozilo i bezbjedno ga zaustavila”, navodi MUP Srbije i dodaje da, "postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mjestu bezbjednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica".

Prema istom saopštenju, "nakon izvršenih provjera policija se udalјila i ostavila im lično naoružanje".

Iz MUP-a Srbije, takođe, navode da su ponudili "neposredno fizičko obezbjeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu", ali da su oni to odbili.

XS
SM
MD
LG