Linkovi

Boris Tadić: Nikada nije bilo sastanka sa sinom predsednika Bajdena


ARHIVA: Boris Tadić (Foto: Medijacentar Beograd)
ARHIVA: Boris Tadić (Foto: Medijacentar Beograd)

Nikada nije bilo sastanka sa Hanterom Bajdenom o potencijalnim investicijama niti sam ikada dobio informaciju da je zainteresovan za tako nešto, rekao je za Radio Slobodna Evropa (RSE) nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

Američka televizija Foks njuz objavila je prepisku elektronske pošte koji navodno pokazuju da je Hanter Bajden, sin predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džoa Bajdena planirao 2010. godine investicioni sastanak sa tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem i, kako je ukazano, finansijski jakim pojedincima.

Nikada nisam sreo Hantera Bajdena“, rekao je Tadić.

Iz objavljene prepiske proizilazi da je Hanter, u aprilu 2010. godine, bio u kontaktu sa registrovanim srpskim stranim agentom i tadašnjim srpskim ambasadorom Sjedinjenih Država, kako bi dogovorio sastanak o potencijalnim investicijama.

Takođe se navodi i da se sreo sa jednim od Tadićevih savetnika.

Iz imejlova koje je objavio Fox news nije jasno da li je Hanter na kraju ipak otputovao u Srbiju i sastao se sa investitorima.

Prema tim imejlovima Hanter je navodno planirao da dođe u Evropu sa tadašnjim potpredsednikom Džo Bajdenom, kada je on leteo u Evropu u zvaničnu posetu.

Boris Tadić ocenio je i da je objavljivanje prepiske upereno protiv američkog predsednika Džoa Bajdena.

Džo Bajden je 2010. godine bio potpredsednik SAD u vreme administracije predsednika Baraka Obame. U januaru 2021. postao je predsednik SAD.

Boris Tadić se kao predsednik Srbije sreo sa Džoom Bajdeom 2009. godine u Beogradu.

Tadić je 2012. godine izgubio na predsedničkim izborima od tadašnjeg lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

XS
SM
MD
LG