Linkovi

Bajdenov sin pod istragom zbog poreza


Hanter Bajden tokom virutelnog obraćanja na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji
Hanter Bajden tokom virutelnog obraćanja na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji

Sin izabranog američkog predsednika, Hanter Bajden, saopštio je da su njegovi porezi pod federalnom istragom, pa su pitanja o njegovim finansijama ponovo u centru pažnje.

U saopštenju tranzicionog tima Džoa Bajdena navodi se da je njegov sin u utorak saznao da je pod istragom, ali nije dato više informacija.

"Ovo shvatam veoma ozbiljno, i uveren sam da će profesionalna i objektivna istraga pokazati da sam sve radio legalno i po propisima".

Hanter Bajden je dugo bio meta kampanje predsednika Donalda Trampa i njegovih saradnika koji su ga optuživali da je profitirao od svojih političkih veza i da je bio umešan u koruptivne radnje u Ukrajini za vreme dok je njegov otac bio potpredsednk SAD.

To je bila glavna tema u procesu opoziva predsednika Trampa.

Objava o federalnoj istrazi o poslovima Hantera Bajdena stiže u trenutku kada njegov otac pravi svoj budući kabinet, što znači da bi čovek kojeg odabere za sekretara za pravosuđe mogao da nadgleda tu istragu, ako potraje do 20. januara kada Bajden zvanično stupa na dužnost.

Bajdenov tranzicioni tim je saopštio da je "izabrani predsednik veoma ponosan na svog sina koji se izborio sa mnogim izazovima, uključujući i nemilosrdne lične napade, i iz svega izašao snažniji".

Advokati Hantera Bajdena nisu odgovorili na pozive za komentar.

XS
SM
MD
LG