Linkovi

Srednjoškolci za maturante - nastavak tradicionalne humanitarne akcije u Gračanici


Kolači i hrana na Trgu u Gračanici u okviru humanitarne akcije "Doručak sa gimnazijacima" (Foto: VOA)
Kolači i hrana na Trgu u Gračanici u okviru humanitarne akcije "Doručak sa gimnazijacima" (Foto: VOA)

Učenici Prištinske gimnazije koja na Kosovu radi u sistemu Republike Srbije organizovali su četvrtu humanitarnu akciju "Doručak sa gimnazijalcima“ u Gračanici, u cilju prikipljanja novca za svoje drugare koji nisu u mogućnosti da plate matursku ekskurziju.

Učenici svih osam odeljenja Prištinske gimnazije sa sedištem u Lapljem Selu i ove godine organizovali su akciju „Doručak sa gimnazijalcima“. U centru Gračanice izložili su hranu koju su sami pripremili, kako bi prikupili novac sa sedmoro svojih vršnjaka, koji nisu u mogućnosti da plate ekskurziju.

„Došli smo kako bismo pomogli našim drugarima iz četvrte godine da prikupimo novac za njihovu ekskurziju. Pravili smo svašta, imamo i slatkiše i slaniše, posnu i mrsnu hranu“, rekla je Anastasija Jevtić, učenica prvog razreda Gimnazije.

Doručak sa gimnazijalcima u Gračanici
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

„Ova akcija pre svega predstalja duh solidarnosti naše škole i naših učenika u cilju prikupljanja finansijskih sredstava koji će pokriti troškove maturske eksurzije“, rekla je za Glas Amerike učenica Mila Mihajlović.

Podršku učenicima pružili su i profesori i direktor škole.

„Okupili smo se ovde danas da pružimo podršku mladim preduzetnicima budućnosti, to su naši gimnazijalci koji prelepim povodom žele da pomognu svojim drugarima da finansiraju matursku ekskurziju i vidite ovde njihovu kreativnost, entuzijazam, zalaganje i volju, i meni je jako drago što je veliki odziv i treba pružiti podršku deci kada žele da pruže pomoć nekome“, rekla je za Glas Amerike Nevena Trajković, profesorka engleskog jezika.

Kod prištinskih gimnazijalaca danas su doručkovali i zaposleni u opštini Gračanica, na čelu sa gradonačelnicom Ljiljanom Šubarić.

„Danas smo se okupili da podržimo tradicionalnu humanitarnu akciju naših gimazijalaca i moram da kažem da je ova akcija za svaku pohvalu, jer humanitarni rad, volonterstvo i zajedništvo se stiče od malih nogu. Opština je tu kao što ste i sami svedoci da podrži i pomogne ovakve humanitarne akcije“, rekla je gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

Podršku gimnazijalcima u prikupljanju sredstava pružiće i prištinsko Narodno pozorište sa sedištem u Gračanici, tako što će im dati sav prihod od prodatih ulaznica za predstavu „Sumljivo lice“, koja će biti održana 18. aprila u Gračanici.

XS
SM
MD
LG