Linkovi

Narodno pozorište u Prištini počelo jesenju sezonu


Glumci Narodnog pozorišta u Prištini tokom pozorišnog komada
Glumci Narodnog pozorišta u Prištini tokom pozorišnog komada

Nakon osmomesečne pauze zbog pandemije koronavirusa Narodno pozorište u Prištini, koje funkcioniše u sistemu Republike Srbije, počinje sa radom. Pozorište otvara jesenju sezonu, ujedno obeležavajućii sedamdeset drugu godišnjicu od osnivanja.

Predrag Radonjić, direktor Narodnog pozorišta u Prištini čije je sedište u Gračanici, izjavio je da je pandemija koronavirusa u velikoj meri uticala na rad pozorišta, ali da sunakon višemesečne pauze spremni zanovu sezonu.

Ponovo radi pozorište
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Žao nam je što nismo u prilici da na ovogodišnji dan pozorišta i otvaranje jesenje sezone započnemo premijerom kako to obično radimo, ali svakako nas te dve premijere očekuju u novembru, ako nas situacija sa koronavirusom ne pretekne”, rekao je Radonjić.

Novu sezona biće otvorena predstavom “Ženidba”, Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, koju su glumci ovog pozorišta do sada igrali 30 puta.

Jedva čekam da stanemo na scenu izaigramo. Drago mi je da je komedija u pitanju i da se narod posle svih muka malo nasmeje, a nasmejaće se sigurno i znam da će mnogi ljudi koji su već gledali “Ženidbu” ponovi doći da gledaju, jer je to dobra predstava”, kaže glumac Milan Vasić na konferenciji za novinare.

Drago mi je da je komedija u pitanju i da se narod posle svih muka malo nasmeje: Milan Vasić
Drago mi je da je komedija u pitanju i da se narod posle svih muka malo nasmeje: Milan Vasić

Drago nam je da smo za naš 72. rođendan ovde u Gračanici sa vama pored svih tenzija koje su ispraćene koronavirusom", rekla je glumica Jelena Orlović.

Njena koleginica Anika Grujić rekla je da za glumce i publiku počinje novo iskustvo.

"Prvi put igramo u ovakvim uslovima nismo nikad igrali sa maskama… Nervirala sam se za vreme korone nedostajala mi je i scena i publika", navela je Grujić.

Drago mi je što smo uz vas - uprkos svim tenzijama: Jelena Orlović
Drago mi je što smo uz vas - uprkos svim tenzijama: Jelena Orlović

Pored predstave “Ženidba” Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Milana Karadžića, publika će u Domu kulture Gračanica moći da pogleda ii dokumentarni film "Uprkos svemu" Gorana Avramovića i Igora Vukovića o istorijatu Narodnog pozorišta u Prištini.

XS
SM
MD
LG