Linkovi

Bjelica: Ako nisi fokusiran u ovoj ligi...


Bjelica: Ako nisi fokusiran u ovoj ligi...
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

Košarkaši Minesote ostvarili su u Vašingtonu 40. pobedu ove sezone i napravili veliki korak ka plasmanu u plej-of, posle 13 godina – što je trenutno najduži takav niz u NBA ligi. Sjajnu partiju i velike zasluge za pobedu Timbervulvsa imao je Nemanja Bjelica, koji u poslednjih sedam utakmica u startnoj postavi „vukova“ menja povređenog Džimija Batlera.

„Dobio sam tu šansu, nažalost zato što se povredio ovaj naš glavni igrač... jednostavno moram da budem na terenu, moram da igram, da bi moja igra došlla do izražaja. Zato sam i došao ovde u NBA. Prvo poluvreme sam se bukvalno raspao, nisam mogao ništa da ubacim, ali trudio sam se da budem agresivan u skoku, da razigravam ekipu, a onda posle toga sam ubacio, kad je bilo bitno, jer su oni dosta bili fokusirani na Viginsa i Taunsa, tako da je nama malo lakše, imamo više prostora da damo (koš)“.

Trener Minesote Tom Tibodo hvalio je Bjelicu posle utakmice, u kojoj je srpski internacionalac 13 od ukupno 17 poena postigao u poslednjoj četvrtini i to bez promašaja iz igre 5-5, uz 8 skokova i 7 asistencija.

“Bio je izuzetno pribran, nije ništa radio na silu u tom prvom poluvremenu, koje je bilo promenljivo. Ostao je fokusiran, ušao u dobar ritam u drugom poluvremenu i to je ono što on radi za nas. Može da doda, šutne, uđe pod koš, uhvati loptu u skoku, ali mislim da je pre svega bio izvanredan plejmejker“.

Od povrede Batlera, Bjelica na sedam utakmica kao starter ima prosek od 14 poena, 8 skokova i 3 asistencije, za 37 minuta. Batler bi trebalo da se vrati za plej-of, što će verovatno značiti i manje vremena na parketu za Bjelicu.

„Naravno, neću imati ovoliko minuta i ovakvu ulogu, ali videćemo... uopšte ne razmišljam sada o tome. Stvarno, nije fraza, sad kao ono ’spremam se za utakmicu po utakmicu’, ali stvarno, ovde, u ovoj ligi je sve moguće, što pre da se zaboravi, utakmica u fioku što se kaže i idemo dalje. Imamo San Antonio, posle Hjuston i posle toga imamo malo lakši raspored".

Glas Amerike: Kada smo pričali u januaru u Minesoti, izgledalo je kao da ste sigurni učesnici plej-ofa. I sada ste blizu, ali situacija se znatno zakomplikovala na Zapadu, osam timova igra za šest pozicija.

"Jeste, mislim ovo je ludnica ovde. Jednostavno, ako nisi fokusiran... tu se onako izdvajaju ti veliki superstarovi, oni su fokusirani svaku utakmicu. I sad mi je jasno kako sve to funkcioniše, ima 82 utakmice, ti ako malo nekog potceniš, odmah... evo kao na primer Satoranski večeras, odigrao je super u prvom poluvremenu. Tako da... svi ovde mogu da igraju, svi mogu da daju koš, jednostavno, treba da si spreman svaku utakmicu i to je to... i malo da se onako posreći, poklopi malo više“.

XS
SM
MD
LG