Linkovi

Antić: Uživam u NBA, ali mi nedostaje porodica


Antić: Uživam u NBA, ali mi nedostaje porodica
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00

Prvi makedonski košarkaš koji je ikada zaigrao u NBA ligi za Glas Amerike govori o svom iskustvu u najjačoj ligi sveta, ličnim i ambicijama tima, Crvenoj zvezdi...

Ove nedelje u Vašingtonu su gostovali Atlanta Hoksi, za koje već drugu sezonu nastupa Pero Antić, prvi makednoski košarkaš koji je ikada zaigrao u NBA ligi. Pre utakmice, u kojoj su on njegovi saigrači pobedili trenutno drugi tim Istoka, Antić je za Glas Amerike govorio o svom iskustvu u najjačoj ligi sveta, ličnim i ambicijama tima…

Bez obzira na nešto manju minutažu u odnosu na debitanstu sezonu u dresu Hoksa - što je s obzirom na povratak zvezde tima Ala Horforda posle povrede i razumljivo - Antić kaže da se mnogo bolje oseća ove godine, jer se privikao na zahteve NBA lige.

“Kad sam došao bio sam malo šokiran. Jeste da sam srednju školu završio ovde u Vašingtonu 2001. i da znam malo njihov košarkaški stil, ali navikao sam se na Evroligu, na evropski stil, tako da kada sam došao… mnogo mi je pomogao trener, koji prati evropsku košarku… Ova druga sezona je, da tako kažem, med i mleko, uživam, spremam se, znam šta mi treba fizički da se nosim sa svim ovim atletama u NBA ligi…Treniram individualno mnogo više, imam svoje minute, u rotaciji sam, dobijem po 16-17 minuta i pokušavam da ih iskoristim maksimalno”.

Antić ističe da Hoksi imaju sjajnu atmosferu u timu, da se igrači međusobno druže, i da ta – za NBA retka pojava – doprinosi da pružaju još bolje partije. Hoksi su trenutno peti na Istoku i ambicije su svakako da se i ove godine plasiraju u plej-of.

“Atlanta je, ako se ne varam, osam godina uzastopno igrala u plej-ofu i želimo da nastavimo taj niz, ali meni je lično tokom karijere uvek bio plan da napravim korak više nego u prethodnoj sezoni. Tako da se nadam da ćemo proći prvu rundu, pa da izguramo koliko možemo dalje”.

Antić je veoma skroman kada se radi o njegovim ličnim ambicijama.

“Da odigram najbolje što mogu, da se ne povredim, i da - bože zdravlja - potpišem novi ugovor ovde ili bilo gde... ali ne opterećujem se, imam menadžere koji su zaduženi za to i koji rade posao na najvišem profesionalnom nivou”.

Pretpostavljam da bi više voleo da ostanes ovde?

“Sviđa mi se i ovde i u Evropi. Ovde mi malo nedostaje porodica, stariji sin ide u školu u Makedoniji, pretežno sam sam i nedostaje mi to što ne učestvujem u njihovom razvoju, što nisam s njima svakog dana. Jedino bih se vratio u Evropu zbog toga. Inače, ovo ovde je profesionalizam na sasvim drugom nivou”.

Antić se sa velikom radošću seća dve godine koje je proveo u Beogradu, igrajući za Crvenu zvezdu. Prati rezultate svog nekadašnjeg tima i veruje da će današnja generacija ostvariti ono što njegova nije…

“Pratim, odlični su, nadam se da će tako da nastave… Dejan (Radonjić) je napravio neviđen tim, igrači koji uživaju da igraju zajedno. Bobi (Marjanović) ima fenomenalnu sezonu, ‘pogodili’ su Amerikance, tako da vidimo se u junu... finale, kad osvojimo...”

XS
SM
MD
LG