Linkovi

Mirotić: Nikada nisam zatvorio vrata Crnoj Gori


Mirotić: Nisam zatvorio vrata Crnoj Gori
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:58 0:00

“Ja naravno svoju državu uvijek prezentujem u svim klubovima u kojima sam igrao i to u velikim klubovima kao što je Real Madrid, a sada i Čikago Bulsi". kaže u za Glas Amerike crnogorski košarkaš Nikola Mirotić...

Uvijek postoji mogućnost da zaigram za reprezentaciju Crne Gore, kojoj nikada nisam zatvorio vrata, kaže u intervjuu Glasu Amerike crnogorski košarkaš Nikola Mirotić, koji od ove godine igra za Čikago Bulse. Mirotić ocjenjuje da je veliki uspjeh za crnogorski košarku što ima tri igrača u NBA ligi.

U najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu ove godine igraju tri Crnogorca. Dvojici Nikola - Pekoviću i Vučeviću, pridružio se i treći - Nikola Mirotić, koji s uspjehom nosi dres Čikago Bulsa. Bivši krilni centar Real Madrida nedano je izabran za najboljeg rukija Istočne konferencije za decembar. Mirotić, s kojim smo razgovarali uoči prošlonedeljne utakmice sa Vašington Vizardsima, kaže da igra za veoma dobru ekipu u kojoj može da napreduje kao igrač.

“ Moj cilj nije da mislim da li ću biti najbolji ruki godine, samo želim da igram i napredujem jer svi znamo da je prve godine u NBA mnogo teško. Ja sam timski igrač i jako sam sretan što sam član Čikago Bulsa i što sam ovdje gdje sam, jer nije bilo lako dogurati do ovdje.

Čikago bulsi su trenutno treći u Istočnoj konferenciji sa 26 dobijenih i 12 izgubljenih utakmica, u kojima je Mirotić prosječno bilježio 8 poena i 5 skokova

Dobro što ovdje u NBA ligi ima toliko mnogo utakmica, da ako danas odigraš loše, sjutra imaš sledeću šansu da odigraš mnogo bolje. Poznato je da naš trener ne voli da igra sa rukijima prvu godinu i bilo je veliko iznenađenje kada sam ja došao da igram i počeo da dobijam minutažu. Niko to nije očekivao. Ja znam da sam spreman i da mogu odigrati i zato sam došao ovu godinu. Mislim da nisam loše odigrao ova prva tri mjeseca. Trener je zadovoljan, igrači su zadovoljni i mislim da će sve ići na bolje.”

Očekivanja od Mirotićevog tima ove godine su velika. Neki predviđaju da bi bulsi mogli da osvoje Istočnu konferenciju i uđu u finale.

“Stvarno imamo odličnu ekipu, igrače koji igraju na veoma dobrom nivou, Džimi Batler, Pau Gasol, Derek Rouz. Želimo stvarno učiniti nešto jako specijalno, dogurati do te titule koja se mnogo očekuje, ali znamo da nije lako i da je ovo tek početak i da nas očekuje jako duga sezona.”

Nezaboilazna tema, o kojoj smo s Nikolom razgovarali u svlačionici pred utakmicu sa Vizardsima, bile su reprezentativne obaveze. Mirotić, koji je igrao za mladu selekciju Španije kaže da trenutno ne razmišlja o reprezentaciji i da mu je najvažnije da napreduje kao igrač.

“ Ja naravno svoju državu uvijek prezentujem u svim klubovima u kojima sam igrao i to u velikim klubovima kao što je Real Madrid, a sada i Čikago Bulsi. I ono što će mi ostati u divnom sjećanju je kada sam igrao na Hup samitu u Americi. Tada sam igrao za špansku reprezentaciju do 20 godina, a na mom dresu je bila zastava Crne Gore. To je mjesto gdje sam rođen. Rano je za pitanje reprezentacije, još uvijek ne želim ništa reći. Želim da završim ovu sezonu kako treba i biće vremena na ljeto da odlučim o svojoj budućnosti.”

Na opasku da bi mnogi željeli da ta budućnost bude vezana za crnogorsku reprezentaciju, Mirotić kaže:

“ Lijepo je čuti da me ljudi žele u dresu Crne Gore. Uvijek postoji ta mogućnost i uvijek je postojala jer stvarno nisam nikada zatvorio vrata Crnoj Gori, posebno zato što nisam igrao do sada za A reprezentaciju Španije, a imao sam opcije naravno. Tako da neću reći ni da ni ne. Nikad se ne zna, duga je karijera predamnom. Ne želim sada da donosim takvu odluku. Još uvijek je rano. Oni stvarno ako me žele, i reprezentacija Crne Gore i Španija, oni će imati vremena da me čekaju. Imaće strpljenja za mene, kao što su i do sada imali. Ja sam uvijek govorio da se ponosim time što sam Crnogorac i da uvijek svoju zemlju reprezentujem na pravi način.”

Nikola Mirotić za Glas Amerike ističe da prati utakmice Vučevića i Pekovića, uz poruku da je veliki za uspjeh za crnogorsku košarku to što ima tri NBA igrača.

“Kao što i oni, tako se i ja trudim da dam pravu sliku o našoj košarci. Mislim da nam to ide od ruke i potrudićemo se da tako bude. Nikada se ne zna šta će biti u budućnosti. Možda nekad čak i zaigramo zajedno. Možda i u klubu, ne mora to da bude reprezentacija.”

XS
SM
MD
LG