Linkovi

Vučević: Odazvaću se pozivu za reprezentaciju


Vučević: Odazvaću se pozivu za reprezentaciju
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:24 0:00

Crnogorski košarkaš i centar Orlando Medžika u intervjuu za Glas Amerike kaže da njegova želja da igra za crnogorsku reprezentaciju nikada nije bilo sporna i da se nada da će mu se u nacionalnom timu pridružiti i Nikola Peković i Nikola Mirotić

Moja želja da igram za crnogorsku reprezentaciju nikada nije bila sporna i odazvaću se narednom pozivu za nacionalni tim, kaže u intervjuu za Glas Amerike crnogorski košarkaš Nikola Vučević, koji se nada da će mu se pridružiti i Nikola Peković i Nikola Mirotić. Vučević ove godine bilježi sjajne rezultate u dresu Orlando Medžika.

Centar Orlando Medžika ove godine igra najbolju košarku u karijeri, sa prosjekom od gotovo 20 poena i 11 skokova . Napredak u odnosu na prethodne godine, crnogorski košarkaš pripisuje nizu razloga.

Mislim da sam dosta sazreo kao igrač, dosta sam ojačao fizički, samopouzdanje mi je na mnogom višem nivou. Mislim da sam se mnogo bolje uklopio sa ovom ekipom. Dosta opušteno igram, ne razmišljam mnogo o tome da li ću napraviti grešku. Mislim da to dolazi s iskustvom s obzirom na to da sam igrao veliki broj utakmica, imao uspone i padove. A i sam rad i trud koji ulažem već dugo godina se polako isplaćuje, jer igram sve bolje“.

Uprkos tome što je trenutno jedan od najboljih centara u NBA ligi, Vučević nije dobio poziv da učestvuje na predstojećem Ol-star turniru u Njujorku. Nikola kaže da je bio razočaran tom odlukom, ali se nada da će mu se u budućnosti pružiti prilika da bude u timu najboljih.

„Znam da je teško dostići Ol-star utakmice s obzirom na veliki broj sjajnih igrača u ovoj ligi. Nadam se da ću biti još dugo u NBA ligi, da ću još dugo igrati na visokom nivou, da će biti prilike da se nađem u Ol - Star timu jednog dana. To je bio moj san i to bi svakako bio veliki uspjeh u mojoj karijeri“.

Vučević u duelu sa Tajsonom Čendlerom (Dalas)
Vučević u duelu sa Tajsonom Čendlerom (Dalas)

Odluci da se Vučeviću uskrati poziv doprinio je i loš rezultat njegovog tima, koji je nedavno ostao bez trenera.

Od nas se više očekivalo ove sezone. Nažalost, nije se poklopilo sve kako treba. Sada je došlo do promjene trenera, vidjećemo da li će krenuti na bolje. Na nama je igračima da nastavimo da radimo i napredujemo, da pokušamo da popravimo rezultat koji do sada nije bio baš sjajan. Mi smo se nadali da ćemo možda biti u trci za plej of za to poslednji mjesto na istoku. To je sada daleko, nije nemoguće, ali ni mnogo realno da pričamo o tome“.

Sa Nikolom smo razgovarali i o njegovoj budućnosti u crnogorskoj reprezentaciji. Kaže da svi znaju zašto zašto nije bio na poslednjem okupljanju nacionalnog tima, uz poruku da njegova želja da igra za reprezentaciju nikada nije bila sporna.

„Ja ću se naravno odazvati sledećem pozivu, to nikada nije bilo sporno. Nažalost ovog ljeta nemamo nikakvo takmičenje, ali ću se već od narednog ljeta rado odazvati pozivu. Siguran sam da će savez naći odgovarajućeg trenera koji će uspjeti da napravi dobru selekciju igrača i da napravi igru u odnosu na igrače koje imamo“.

Vučević se nada da će mu se u reprezentaciji pridružiti i Nikola Peković, a možda i Nikola Mirotić.

„Mislim da nas trojica sigurno možemo da donesemo veliki kvalitet reprezentaciji. Peković je igrao i u prošlosti i nažalost zbog povreda nije mogao da se odazove na zadnja dva ili tri okupljanja, ali njegova želja isto nikad nije bila sporna. Što se tiče Mirotića, njemu je malo komplikovana situacija zbog Španije, ali on isto ima želju, tako da ćemo vidjeti kako će se to odvijati. Ali bi sigurno volio da se nas trojica nađemo, uz ostale igrače. Mislim da ćemo imati odličnu ekipu“.

Nikola Vučević ističe da je veliki uspjeh za Crnu Goru što ove godine ima tri igrača u NBA ligi, koji imaju zapaženu ulogu u svojim timovima.

„To pokazuje da u Crnoj Gori ima mnogo talenta i da to treba da se koristi da se stvarno radi sa mladim igračima i da im se pomogne da dostignu što veći nivo. A nama trojici je sigurno drago da predstavljamo našu zemlju ovdje i to pokušavamo da radimo na najbolji mogući način“.

XS
SM
MD
LG