Linkovi

Ministri policija Crne Gore i Srbije o rastu tenzija u regionu


Arhiva - Crnogorska policija blokirala centar Podgorice, nakon zabrane okupljanja protivnika Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Crna Gora, 26. decembar 2019. (Foto: Predrag Milić, VoA)

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore, Nebojša Stefanović i Mevludin Nuhodžić sastali su se u petak na marginama skupa u Berlinu i složili se da dve zemlje imaju različite stavove oko pojedinih pitanja, ali da je neophodno razgovarati kako bi se pronašlo rešenje koje je u cilju unapređenja sveukupnih bilateralnih odnosa.

Dvojica ministara ocenila su da srpska i crnogorska policija ostvaruju kvalitetnu i intenzivnu saradnju u borbi protiv zajedničkih bezbednosnih izazova, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i da je u interesu obe zemlje da dve policije intenzivno sarađuju, kako bi obezbedile više bezbednosti i stabilnosti, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Sastanak u Berlinu održava se u okviru francusko-nemačke inicijative o sprovođenju Mape puta za sveobuhvatnu kontrolu malog i lakog oružja na Zapadnom Balkanu.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG