Linkovi

Kurtijeva vlada predstavila rezultate u prvih 100 dana svog rada


Sa političkom elitom ne možete da se izborite za 100 dana
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Prepreke - globalna pandemija i frustrirani predsednik koji svakodnevno blokira rad vlade, kao i opozicija koja se okupila oko rušenja vlade, kaže vršilac dužnosti premijera Kosova

Iako je zbog neslaganja koalicionionih partnera srušena posle samo 52 dana od formiranja, vlada Aljbina Kurtija nastavila je da funkcioniše, tako da je danas predstavila rezultate u prvih 100 dana svog rada.

Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti rekao je na sednici Vlade Kosova, da je ona u prvih 100 dana rada donela odluke koje se odnose na uštedu javnog novca i zaustavljanje zloupotreba javnih položaja, čime je, kako je kazao, zaustavljeno bogaćenje uskog kruga političke elite koja je kontrolisala celu državu.

„Protiv njih se ne možete izboriti za 100 dana, ali preduzeli smo prave korake donošenjem ispravnih odluka. U tih 100 dana imali smo i prepreke: globalna pandemija i frustrirani predsednik koji svakodnevno blokira rad vlade, kao i opozicija koja se okupila oko rušenja vlade“, rekao je Kurti na sednici Vlade Kosova.

Povodom 100 dana rada vlade Aljbina Kurtija, Demokratska partija Kosova organizovala je akciju, na kojoj je ukazala na, kako navode, pogrešne poteze koje je ta vlada preduzimala.

U cetru Prištine aktivisti ove partije postavili su natpis pod nazivom „100 dana Kurtijeve vlade, 100 dana neuspeha“.

„Kurtijeva vlada je ugrozila istorijski odnos sa Sjedinjenim Američkim Državama. Ova vlada će ostati upamćena i po tajnom glasanju o budžetu. Paket za hitne slučajeve nije prikladan i ne zadovoljava potrebe građana. Ova će vlada ostati upamćena i po kršenju ustava i porodičnom zapošljavanju“, rekla je Fljorenta Zejnulahu, poslanica Demokratske partije Kosova.

Građani Prištine i Gračanice za Glas Amerike ugavnom pozitivno ocenjuju prvih 100 dana rada Vlade Kosova, na čijem je čelu Aljbin Kurti.

„Sve je dobro, za mene sve, imali smo lopove, prevarante, ove što sve lažu. Za Kurtija sve najbolje, on okej“.

„Negativno nije ništa, sve je pozitivno. Kao Kurti nije niko“.

„Kurti je postao isti kao Haradinaj, ništa bolje ne misli nego ovaj, isti su“.

„Mislim da je Kurti napravio neke dobre poteze. Eto, ukinuo je takse za Republiku Srbiju. Isto tako ne mislim čak i da će tek tako da se skloni sa te političke scene, jer njega narod bira, prema tome sve je to volja naroda. Mislim da je imao i dobre poteze“.

Vlada Aljbina Kurtija izabrana je 3. februara. Posle nesuglasica sa Demokratskim savezom Kosova koji je bio koalicioni partner ove vlade, 25. marta joj je nakon 52 dana rada izglasano nepoverenje. Međutim vlada je do danas nastavila da funkcioniše.

Nju čine ministri iz Pokreta Samoopredeljenje, Demokratskog saveza Kosova, Srpske liste i Emilije Redžepi iz bošnjačke zajednice.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG