Linkovi

I Veselji se izjasnio da nije kriv


Lider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji na pretresu u Hagu

Bivši predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjasnio se u sudnici Specijalizovanih veća Kosova u Hagu da se ne oseća krivim ni po jednoj tački optužnice u kojoj se tereti za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine.

“Čuo sam optužbe i pročitao sam ih. Dopustite mi da kažem s punim uverenjem da nisam kriv ni po jednoj tački iz optužnice”, rekao je Veselji.

Optužnica protiv Veseljija objavljena je 5. novembra, posle čega je uhašen i prebačen u Hag. Veselji se u šest od 10 tačaka optužnice tereti za zločine protiv čovečnosti, a ostale četiri tačke odnose se na ratne zločine.

Veselji je tokom sukoba na Kosovu bio jedan od lidera Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Pred sudom u Hagu, u ponedeljak su se prvi pojavili i bivši predsednik Kosova Hašim Tači i bivši predsednik kosovskog parlamenta Jakup Krasnići koji su se takođe izjasnili da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice.

Pred sudijom Specijalizovanih veća Kosova u Hagu, u sredu 11. novembra prvi put će se pojaviti i bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova Redžep Seljimi, koji je takođe uhapšen i prebačen u Hag 5. novembra ove godine.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG