Linkovi

Dalji rast broja novoobolelih i novi rekord u Srbiji - više od hiljadu i po


Arhiva - Par hoda ulicom noseći maske kao deo zaštite od koronavirusa tokom epidemije, u Beogradu, Srbija, 19. oktobra 2020. (Foto: AP, Darko Vojinović)

U Srbiji je u protekla 24 sata, do petka do 15 sati, od posledica oboljevanja od koronavirusa umrlo pet osoba, dok je 1.545 osoba pozitivno od 11.004 testirane osobe. Na respiratoru je 47 osoba, objavljeno je na specijalizovanom zvanočnom sajtu covid19.rs.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je ranije danas za RTS da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića i da je to stav koji postoji i u Evropi, dok je gradski sekretar Beograda za obrazovanje i dečku zaštitu Slavko Gak rekao da nije zatvoren nijedan vrtić, ali da koronavirus potvrđen kod više dece tog uzrasta.

On je objasnio da se dnevno prati stanje u školama i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima, ili koji su pozitivni. Tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model, rekao je Tiodorović, prenosi FoNet.

Gak je rekao da zabrinjava što je u proteklih deset dana korona virus potvrđen kod više mališana i zaposlenih u beogradskim vrtićima, kao i da je skoro 50 učenika zaraženo.

On je rekao da predškolske ustanove u Beogradu rade od 11. maja i da do današnjeg dana nijedan vrtić na teritoriji glavnog grada nije zatvoren. On je ponovio da u predškolskim ustanovama situacija nije alarmantna, da svi vrtići rade, a epidemiološke mere se sprovode i kontrolišu.

Na KCV-u sve veći broj pacijenata, otkazuju se pozorišne predstave

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) rapidno se povećava broj ambulantnih pregleda i prijema na bolničko lečenje pacijenata obolelih od kovida 19, saopštio je danas KCV, a prenosi Radio-televizija Vojvodine.

Kako se navodi, KCV veoma brzim tempom puni svoje kapacitete i dodatno opterećuje resurse.

Klinički centar pozvao je građane da se pridržavaju mera za sprečavanje prenosa i širenja virusne infekcije, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između ljudi, redovno pranje i dezinfekciju ruku, izbegavanje okupljanja ljudi u većem broju u zatvorenom prostoru, preneo je FoNet.

U Narodnom pozorištu u Beogradu danas su iz epidemioloških razloga otkazane dve najavljene predstave, potvrđeno je iz pozorišta, prenela je Radio-televizija Srbije.

XS
SM
MD
LG