Linkovi

Crna Gora: Osam preminulih, 193 nova slučaja koronavirusa u jednom danu


Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije ukupno je registrovano 16.629 slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori. (Foto: (AP/Matias Delacroix)
Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije ukupno je registrovano 16.629 slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori. (Foto: (AP/Matias Delacroix)

Osam osoba pozitivnih na koronavirus preminulo je u posjednja 24 sata dok je PCR analiza 743 uzorka pokazala da su u isto vrijeme registrovana 193 slučaja infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IZJ) Crne Gore u subota.

Od presjeka u petak Institutu je prijavljeno osam smrtnih ishoda povezanih sa infekcijom Kovidom 19”, navode iz IJZ.

Prema navodima zvaničnika, tri preminula pacijenata su iz Ulcinja, a po jedan iz Podgorice, Herceg Novog, Cetinja, Nikšića i Pljevalja, od kojih je najmlađi bio 1978. godište.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje i druge laboratorije koje se bave PCR dijagnostikom novog koronavirusa su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 743 uzoraka na novi koronavirus među kojima su ukupno registrovana 193 novopozitivna slučaja infekcije sa SARS-CoV-2”, navodi se u saopštenju.

Prema navodima Instituta, ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid 19 infekcijom “od početka juna mjeseca iznosi 254, a od početka godine 263”.

U posljednja 24 sata tom Institutu prijavljen je oporavak kod 223 pacijenta, a trenutno je u Crnoj Gori 3.765 osoba aktivno oboljelo od koronavirusa.

Prema zvaničnim podacima, od početka epidemije ukupno je registrovano 16.629 slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori.

XS
SM
MD
LG