Linkovi

U Crnoj Gori sedam smrtnih slučajeva, 132 novooboljela


ILUSTRACIJA - Model koronavirusa odštampan 3D printerom (Foto: Reuters/Dado Ruvić)
ILUSTRACIJA - Model koronavirusa odštampan 3D printerom (Foto: Reuters/Dado Ruvić)

Crnogorski Institut za javno zdravlje saopštio je u utorak da je u posljednja 24 časa preminulo sedam osoba pozitivnih na koronavirus, dok su istovremeno zabilježena 132 nova slučaja infekcije.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljeno sedam smrtnih ishoda povezanih sa Kovid-19 infekcijom…”, navodi IJZ I dodaje da se radi o dva pacijenta iz Podgorice i po jednom iz Bijelog Polja, Nikšića, Bara, Kotora i Žabljaka.

U istom periodu, kako se navodi, “laboratorije Instituta za javno zdravlje i privatne laboratorije u državi koje se bave PCR dijagnostikom novog koronavirusa su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 777 uzoraka… među kojima je ukupno registrovano 132 novopozitivna slučaja infekcije”.

“Ukupan broj preminulih povezanih sa Kovid-19 infekcijom od početka juna mjeseca iznosi 238 a od početka godine 247”, navodi IJZ u saopštenju.

Prema navodima saopštenja, u posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 293 pacijenta, a ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovida 19 u Crnoj Gori iznosi 4.064.

Od početka epidemije, sredinom marta, u zemlji je registrovano ukupno 15.892 slučaja infekcije koronavirusom.

XS
SM
MD
LG