Linkovi

Dodeljene godišnje nagrade UNS-a za 2019.


Dobitinici godišnjih nagrada Udruženja novinara Srbije poziraju za zajedničku fotografiju, u Press centru UNS-a, u Beogradu, 21. decembra 2019. (Foto: Press centar UNS-a)

Udruženje novinara Srbije dodelilo je na svoj 138. rođendan godišnje nagrade najboljim novinarima.

Kako se navodi na sajtu UNS-a, novinaru nedeljnika NIN Vuku Cvijiću uručena je nagrada "Laza Kostić" za vest koja je, kako se kaže, "obeležila ovu godinu" - da je uzbunjivač Aleksandar Obradović iz "Krušika" uhapšen.

Nagradu za životno delo dobila je fotografkinja Goranka Matić.

"Istorija postoji i nju pamtimo, preko tekstova, možda lakše preko fotografija", rekla je Matić, koja se četiri decenije bavi ovim poslom.

Nagrada "Laza Kostić" za reportažu uručena je novinaru RTS Daliboru Žariću za televizijsku reportažu pod nazivom "Filip Filipović, zadnja pošta Kuršumlija" koja je emitovana u Oko magazinu.

"Laza Kostić" za satiru uručen je niškom novinaru, kolumnisti portala "Južne vesti" i lista "Glas juga" Dragoslavu Petkoviću za "višegodišnju seriju satiričnih kolumni pisanih autentičnim staroniškim jezikom".

Urednik ekonomske rubrike lista "Danas" Aleksandar Milošević dobitnik je nagrada "Bogdan Tirnanić" za komentar/kolumnu.

Novinaru i književniku Živojinu Rakočeviću uručena je nagrada za borbenost u novinarskom izražavanju i originalan novinarski potez "Aleksandar Tijanić".

Specijalna nagrada za publicistiku "Žika M. Jovanović" dodeljena je Slobodanu Giši Bogunoviću za delo "Ljudi Politike – Leksikon saradnika (1904/1941)".

Glavnom i odgovornom uredniku Drugog programa Radio-televizije Vojvodine Atili Martonu uručena je nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović".

Dopisniku "Večernjih novosti" iz Pariza Goranu Čvoroviću, ekipi Sputnjika i novinaru televizije N1 Adamu Santovacu uručena su specijalna priznanja.

Plakete za pet decenija članstva u UNS pripale su Dušanu Radovanoviću, Bosiljki Jelić, Predragu Kostiću i Mariji Tarjević.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG