Linkovi

Bošković: Crna Gora nastavlja modernizaciju odbrane 


Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković sa pripadnicima Vojske Crne Gore (rtcg.me)
Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković sa pripadnicima Vojske Crne Gore (rtcg.me)

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković izjavio je da Crna Gora posebnu pažnju posvećuje modernizaciji odbrambenog sektora i da će nastaviti da doprinosi očuvanju globalnog mira kroz međunarodne misije.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane Crne Gore, Bošković je tokom sastanka sa komandantom Združenih snaga NATO u Napulju američkim admiralom Džejmsom Fogom istakao da je Crna Gora još tokom trajanja partnerskog statusa prepoznala značaj NATO Komande u Napulju, zbog čega je 2009. u nju upućen prvi oficir Vojske Crne Gore.

On je, kako se navodi u saopštenju, upoznao admiral Foga sa najznačajnijim aktivnostima Ministarstva odbrane, naglašavajući da članstvo u NATO za Crnu Goru predstavlja privilegiju, te da će ona povjerenje evroatlantske zajednice najbolje opravdati kontinuiranim nastavkom procesa reformi, odgovorno izvršavajući zadatke sa NATO agende.

"Fogo je konstatovao da je Crna Gora opravdano u Sjevernoatlantskom savezu, posebno ističući doprinos Crne Gore u međunarodnim misijama i operacijama”, prenosi Ministarstvo odbrane Crne Gore, navodeći da je “admiral pohvalio odluku Crne Gore da u toku ove godine uputi dva oficira u NATO Misiju na Kosovu – KFOR, koja se nalazi u nadležnosti Komande združenih snaga u Napulju”.

Komandant Združene komande NATO-a je upoznao Boškovića sa najznačajnijim aktivnostima i zaduženjima Komande na čijem je čelu, “posebno u kontekstu bezbjednosnih izazova na južnoj granici Alijanse, koja se nalazi pod ovom Komandom”, saopšteno je iz ministarstva.

U saopštenju se navodi i da su ministar Bošković i admiral Fogo konstatovali da se “sa kolektivnim bezbjednosnim izazovima Alijansa može suočiti jedino koordinisanim pristupom svih članica”.

XS
SM
MD
LG