Linkovi

Bošković odlikovao crnogorske vojnike u Avganistanu


Demonstrators hold a banner with the symbolic three-finger salute and names of those who were killed during anti-coup protests in Kamayut township of Yangon, Myanmar.
Demonstrators hold a banner with the symbolic three-finger salute and names of those who were killed during anti-coup protests in Kamayut township of Yangon, Myanmar.

Crnogorski ministar odbrane, Predrag Bošković, uručio je danas NATO medalje crnogorskim vojnicima u misiji Odlučna podrška u Avganistanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Crne Gore.

Ministarstvo je navelo da je ministar Bošković takođe unaprijedio u viši čin starijeg vodnika Vladimira Kilibardu zbog njegovog spasavanja života pripadnika moglolskog kontigenta.

“Bošković je tokom susreta sa našim vojnicima izrazio zadovoljstvo što ih zatiče u dobrom raspoloženju i zdravstvenom stanju i istakao da mu izuzetno imponuju pozitivne ocjene od svih visokih vojnih zvaničnika u misiji `Resolute Support`, prvenstveno od komandanta Regionalne komande Sjever, njemačkog brigadnog generala Volf-Jirgena Štala", istakli su iz Ministarstva odbrane.

Bošković je poručio da da upravo crnogorski vojnici, zajedno sa pripadnicima kontingenta koji su angažovani u bazi Marmal, takvim pristupom i odnosom prema odgovornim zadacima, reprezentuju Crnu Goru i njenu vojsku na najbolji mogući način.

"Drugog dana boravka u Avganistanu ministar Bošković se sastao i sa komandantom hrvatskog kontingenta, pukovnikom Željkom Ljubasom. Ministar se zahvalio pukovniku Ljubasu na podršci koju Oružane snage republike Hrvatske pružaju VCG i konstatovao da tako visok nivo saradnje vojnika u misiji odslikava izuzetno dobre odnose dva ministarstva", piše u saopštenju.

Prema navodima ministarstva, pukovnik Ljubas je zahvalio ministru Boškoviću na posjeti i istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što ima priliku da upozna ministra sa trenutnom situacijom, dinamikom ispunjavanja i budućim zadacima misije u Avganistanu.

"On je iznio izuzetne pohvale na račun stepena profesionalizma, obučenosti i opremljenosti crnogorskih vojnika prilikom izvršavanja zadataka u misiji i izrazio očekivanje da će i do kraja misije jednako posvećeno izvršavati sve povjerene zadatke", kazali su iz Ministarstva odbrane.

XS
SM
MD
LG