Linkovi

Vučić obećao podršku Srbima sa Kosova


Vučić obećao pomoć i ulaganja Srbima sa Kosova
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Vučić obećao pomoć i ulaganja Srbima sa Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio finansijsku podršku za Srbe koji žive na Kosovu. Nakon razgovora sa predstavnicima Srba sa Kosova u Kuršumliji, gradu na jugu Srbije, Vučić je obećao i ulaganja u brojne infastrukturne projekte u većinski srpskim opštinama.

Nakon razgovora sa predstavnicima Srpske liste predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se građanima što su na proteklim vanrednim parlamentarnim izborima glasali za Srpsku listu.

Više od 43 800 glasova koliko je dobila Srpska lista, a recimo drugoplasirani oni koji su pokušali da unesu podelu u srpski narod su dobili oko 1 300 glasova i vrlo je jasno kakva je razlika i kolika je podrška Srpskoj listi i kolika je podrška zajedništvu, jedinstvu sa Srbijom“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da je sa predstavnicima Srba sa Kosova razgovarao o briselskom dijalogu, bezbednosnim problemima na Kosovu i kako je kazao konkretnim infrastrukturnim projektima.

Dakle, to su vam i Kliničko bolnički centar Kosovska Mitrovica i novi Kliničko bolnički centar Gračanica koji krećemo uskoro da gradimo i u potpunosti ćemo da uradimo magistralni put kompletno svih 53 ili 54 kilometra od Jarinja do Kosovske Mitrovice, to će da bude kao pista urađen asfalt. Šest metara širine sa svim bankinama kanalima da pokažemo koliko je danas snaga srpske države veća, nego što je to bio slučaj u prethodnim godinama i u prethodnim decenijama, a da ljudi imaju konkretno koristi od toga“, kazao je predsednik Srbije i dodao da se razgovaralo i o projektima u Kosovskom Pomoravlju i Štrpcu.

Predsednik Srbije je najavio i finansijsku pomoć za Srbe koji žive na Kosovu.

Oni koji su nezaposleni na Kosovu i Metohiji, oni mogu da očekuju podršku države Srbije od 200 evra po čoveku. To je direktan poklon, direktna pomoć države Srbije, ali ćemo i za svako dete koje živi na Kosovu i Metohiji, za svako dete i za svakog čoveka, to je razlika u odnosu na centralnu Srbiju, obezbediti po 100 evra dodatnog novca“, kazao je Vučić.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da su predstavnici ove partije danas bili „malo bezobrazni“, jer su „tražili puno infrastrukturnih ulaganja“, ali da je predsednik Srbije „imao razumevanja“.

XS
SM
MD
LG